Ми у Facebook
27.01.2014, 20:37

Рівненська ДАІ надає допомогу водіям у скрутних ситуаціях на дорозі

За інформацією Українського гідрометеорологічного центру з 28 січня в області очікується погіршення погодних умов: сильні снігопади, на дорогах ожеледиця.
Вже декілька тижнів ДАІ Рівненщини працює в посиленому режимі. Крім нагляду за дорожнім рухом, особлива увага спрямована на невідкладну допомогу учасникам дорожнього руху, які з тих чи інших причин потрапили у скрутну ситуацію на дорозі.

Так, вже за цей період часу інспектори ДАІ неодноразово допомагали водіям вибратися із заметів, не раз витягували автомобілі з переметів та кюветів, водії яких самостійно не змогли справитися з проблемою, за що отримували слова вдячності.


Ситуація на дорогах Рівного утруднена, але не критична


Якщо під час руху ви потрапили у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби.

Державтоінспекція України звертається до водіїв з проханням пам’ятати про особливості керування транспортними засобами у зимовий період.

Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору, подбайте про запас палива.

Загрузли на дорозі у Рівному: куди телефонувати?

Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Під час різкого погіршення погодних умов, по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані.





На правах реклами