Ми у Facebook
31.01.2014, 13:59

Сесія Рівненської облради 31 січня (ч.2)

Кореспондент OGO.ua передає із сесійної зали Рівненської обласної ради.
14.05. Після перерви у сесійній залі зареєструвалось 34 депутати.

14.06. Депутат облради Юрій Супрунюк розповідає про хід переговорів із Василем Берташем. (До перерви депутати сформували переговорну групу в складі 10 осіб - по 5 від фракцій облради і від громадськості на Майдані. Вона мала провести перемовини з головою облдержадміністрації).

У голови Рівненської обласної ради інсульт

Нагадаємо, до перерви депутати обурювались відсутністю на сесії представників Партії регіонів. Вимагали забезпечити їх явку на сесію, згодом - вирішили провести переговори з Василем Берташем.

Сесія Рівненської облради 31 січня: ч.1 [ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ]

14.10. Юрій Супрунюк повідомив, що Василь Берташ запропонував провести переговори у понеділок - мовляв, зараз зайнятий господарськими питаннями, контролем над життєдіяльністю області в умовах посилення морозів і снігопадів. Пропонував провести переговори в понеділок, обіцяв, що цього дня буде консенсус, і обласний бюджет - також.

Заява голови Рівненської ОДА Василя Берташа: ВІДЕО

14.12. Депутати від "Свободи" заявляють, що не вестимуть перемовин із нинішньою владою. Голова обласної Народної ради Михайло Кириллов пропонує далі працювати в режимі засідання Народної ради.



Заява голови Рівненської облради Юрія Кічатого: ВІДЕО

14.13. 23 депутати проголосували за те, щоб продовжувати роботу, поки не прийдуть "регіонали". Проти висловилось двоє депутатів, п'ятеро не голосували.

14.16. Голова бюджетної комісії облради Олексій Кособуцький закликає не поспішати з прийняттям бюджету - мовляв, влада приносить все готове і хоче провести те, що їй потрібно. "Критичної ситуації з бюджетом немає, є тимчасовий розпис, область буде фінансуватися, - каже Олексій Кособуцький. - Бюджет потрібно допрацьовувати".

14.19. За те, щоб бюджет допрацьовувати, проголосував 31 депутат.



14.20. Депутати перейшли до розгляду господарських питань. Виступає директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

14.41. Голова обласної ОУН Роман Коваль пропонує легалізувати Народну раду і Народну самооборону та звернутись до прокуратури щодо дій депутатів обласної ради, які не з'являються на засідання. Каже, що не впевнений, що депутати зберуться в понеділок.

14.45. Голова бюджетної комісії облради Олексій Кособуцький каже, що без депутатської більшості нічого не буде...

14.50. Голова Народної ради Михайло Кирилов пропонує звернутись від імені Народної ради до прокуратури області щодо бездіяльності депутатів обласної ради і облдержадміністрації.

14.55. У залі чути невдоволені голоси активістів з Майдану: "Заговорюють питання - і все..."

Нагадаємо, депутати від Партії регіонів проігнорували сьогоднішнє засідання. Натомість від їхнього імені оголосили заяву про створення міжфракційного об'єднання "Європейський вибір".








На правах реклами