Ми у Facebook
04.02.2014, 10:29

Всесвітній день боротьби проти раку - «Розвінчування міфів»

Щороку, 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, проголошений Міжнародним союзом проти раку. Цей день дає можливість підвищити інформованість про рак та підкреслити важливі аспекти, які можуть привести до позитивних змін на індивідуальному, суспільному та політичному рівнях.
Згідно з офіційними статистичними даними, у 2012 році 8,2 мільйони людей померли від раку, а більше 32 мільйонів жили з цим захворюванням. За останніми прогнозами, до 2030 року число нових випадків захворювання може зрости більш ніж на дві треті – до 21,4 мільйонів людей.

В Україні щороку реєструють приблизно 170 тисяч нових випадків онкозахворювань, 85 тисяч пацієнтів від них помирають.

Грип на Рівненщині: скільки залишилось до епідемії

У 2014 році, Всесвітній день боротьби проти раку буде проходити під лозунгом «Розвінчування міфів». Він є продовженням теми минулого року – «Звільнення від стереотипів і розвінчування міфів» - у підтримку одного з пріоритетів, встановлених у Всесвітній декларації по боротьбі за раком. Цей документ Всесвітньої організації охорони здоров’я закликає направити активні дії на зменшення глобального тягаря захворювання, збільшення обізнаності, а також інтегрування питання контролю над раком до порядку денного організацій охорони здоров’я у всьому світі. Реальність: Розмова про рак кидає виклик негативним переконанням, відношенню і поведінці, які заважають людям звертатися до фахівців для раннього виявлення та лікування онкологічних захворювань.



Рівняни через ожеледицю травмуються на зупинках [+ПОРАДИ]

Міф № 1. Нам не варто говорити про рак

Реальність: Розмова про рак кидає виклик негативним переконанням, відношенню і поведінці, які заважають людям звертатися до фахівців для раннього виявлення та лікування онкологічних захворювань.


Міф №2. Онкологічні хвороби не мають ніяких ознак або симптомів


Реальність: Багато видів раку мають характерні ознаки і симптоми і їх виявлення на ранніх стадіях, безумовно, має багато переваг для більш раннього початку лікування3.

Міф №3. Я не можу нічим допомогти в боротьбі проти раку


Реальність:
Можна багато чого зробити на індивідуальному, національному та політичному рівні - третина найпоширеніших видів раку може бути попереджена4.

Міф № 4. У мене немає доступу до лікарських засобів для лікування раку

Реальність: Кожна людина повинна мати доступ до медичних послуг з профілактики, догляду, раннього виявлення та лікування раку.



Соціальні активності в рамках Всесвітнього дня боротьби проти раку проводяться і в Україні. Другий рік поспіль ГСК Фармасьютікалс Україна стала однією з компаній, які підтримали інформаційну кампанію Спілки громадських організацій «Всеукраїнська асоціація захисту прав пацієнтів «Здоров'я нації», присвячену питанням попередження онкологічних захворювань. Були підготовлені інформаційні матеріали про профілактику раку, в тому числі, спецвипуск видання «Школа активного довголіття » і сітілайти.

Пункти обігріву на Рівненщині: адреси

Більше того, ця компанія надає підтримку пацієнтам з онкологічними захворюваннями на регулярній основі. Так в Україні вже багато років працює соціальна програма «Оранж Кард», спрямована на підвищення доступу до сучасних і високоефективних препаратів компанії ГСК. Дія програми поширюється також і на деякі препарати для терапії онкологічних патологій.

«В основі програми «Оранж Кард» лежить наша впевненість у тому, що кожна людина з важким хронічним захворюванням повинна мати доступ до ефективного лікування», - прокоментував доктор медичних наук Олександр Марков, Медичний директор ГСК Фармасьютікалс Україна, Молдова, Білорусь, Кавказ. - «Наша компанія вважає важливим підтримувати пацієнтів з онкологічними захворюваннями, а також інформаційні ініціативи, спрямовані на підвищення обізнаності про рак та його профілактику».





На правах реклами