Ми у Facebook
23.02.2014, 18:47

У Рівному визначили лауреата премії імені Уласа Самчука

Лауреата міської літературної премії імені Уласа Самчука привітали під час традиційного заходу “Свіча пам’яті”, який щороку проводиться до річниці від дня народження і від дня смерті письменника в літературному музеї Уласа Самчука в Рівному.
Також у рамках "Свічі пам'яті", яка цьогоріч була приурочена до 109-річчя від дня народження письменника, відбулась презентація книги із серії “Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному” В.Домонтовича (справжнє імя письменника - Віктор Петров) «Аліна й Костомаров» (упорядник - завідуюча літературним музеєм Уласа Самчука у Рівеному Інна Нагорна).

Більше про Уласа Самчука

Під час заходу оголосили ім'я цьогорічного лауреата міської літературної премії імені Уласа Самчука. Ним став рівненський письменник і журналіст Петро Велесик.

У Рівному відзначать 109-річчя Уласа Самчука



Премію імені Уласа Самчука міська влада Рівного заснувала торік. Першим цю відзнаку, грошовий еквівалент якої встановили в розмірі 5 тисяч гривень, отримав рівненський письменник і краєзнавець Євген Шморгун.

Рівненський письменник отримав премію у 5 тисяч гривень

До слова, Петро Велесик відомий на Рівненщині не лише як поет, прозаїк і журналіст, а й як добрий знавець тваринного і рослинного світу нашого краю. Саме з його легкої руки, приміром, чимало видань повідомили нещодавно про поповнення у фауні Полісся - в лісах Рівненщини розплодились єнотоподібні собаки і побільшало рисей.

У лісах Рівненщини оселилися єнотоподібні собаки





На правах реклами