Ми у Facebook
05.03.2014, 19:50

Уродженець Рівненщини очолив Адміністрацію Президента України [ДОСЬЄ]

Новопризначений в.о. глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський народився у с.Зірне Березнівського району.
В.о. Президента України Олександр Турчинов своїм указом від 5 березня призначив в.о. глави Адміністрації Президента України Сергія Пашинського, повідомляє офіційне інтернет-представництво в.о. Президента України.

Рівненський нардеп закликає якомога швидше вступати в НАТО

Як розповідає Вікіпедія, Сергій Володимирович Пашинський народився 14 жовтня 1966 року в с.Зірне Березнівського району на Рівненщині. У 1991 році закінчив Київський педагогічний інститут імені О. М. Горького за спеціальністю історик-суспільствознавець. Розпочавши трудовий шлях після отримання диплома того ж 1991-го, по 1999 рік був працівником різних комерційних структур. Так, за даними ЦВК України, на час виборів в український парламент-1998 він значився президентом у Закритому акціонерному товаристві (ЗАТ) "Торговий дім банку «Україна». З 1999 по 2000 рік обіймав посаду заступника голови правління "Ощадбанку". У лютому — серпні 2005-го був радником Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко (на громадських засадах). При цьому з травня 2005 року по липень 2006-го — заступник голови наглядової ради Державної іпотечної установи. У серпні 2005 року — січні 2006-го обіймав посаду гендиректора на державному підприємстві «Укррезерв». Входить до складу Біржового комітету Української аграрної біржі.

Рівне: один із керівників міськвиконкому написав заяву на звільнення

На парламентських виборах 2002 року балотувався у Верховну Раду від блоку політичних партій «Проти всіх», № 12 в списку. Кандидатура була знята. На парламентські вибори-2006 пішов у складі Блоку Юлії Тимошенко і вперше став народним депутатом України V скликання (№ 101 виборчого списку). З травня 2006-го — у складі фракції БЮТ. У липні 2006 року був обраний членом Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, потім очолив підкомітет з питань стратегії розвитку галузі та інвестицій парламентського Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки. Склав депутатські повноваження 14 червня 2007-го. У ході дострокових виборів Верховної Ради 2007 року балотувався від БЮТ і знову отримав мандат народного депутата України VI скликання (№ 73 виборчого списку). З листопада 2007-го — у складі фракції БЮТ. У грудні 2007 року був обраний членом парламентського Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки. Був радником Прем'єр-міністра України Тимошенко з питань ПЕК (на громадських засадах), входив до складу колегії Мінпаливенерго України. На парламентські вибори-2012 пішов у складі ВО «Батьківщина» і втретє поспіль пройшов до парламенту України VII скликання (№ 27 виборчого списку). З грудня 2012-го обраний заступником голови фракції «Батьківщина». У грудні 2012 року увійшов до складу Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, голова підкомітету з питань стратегії розвитку галузі та інвестицій.

Рівненський нардеп не голосував за заяву Верховної ради до Путіна

Є членом партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», з 2007 року очолював Житомирську облорганізацію політсили, з вересня 2012-го був в.о. голови Донецької облорганізації «Батьківщини». З червня 2013 року Сергій Пашинський обійняв посаду заступника голови ВО «Батьківщина».





На правах реклами