Ми у Facebook
24.06.2014, 08:19

Погода на літо: у червні будуть зливи, в липні - спека, а серпень буде спокійним

У червні 2014 року відзначаються великі дощові утворення зливового і грозового характеру, липень буде більш сухим.
Про це повідомила завідувачка відділенням кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазинова, пише Golos.Ua.

«Від сонця менше треба буде ховатися. Тому що дощів буде багато, буде багато хмар», - розповіла метеоролог.

«На більшій території України перші 10 днів червня денна температура буде доходити до 30 градусів. Але до кінця перших 10 днів відбувається різке зниження температури. Стає прохолодно - 24-25 градусів вдень і 14-15 градусів вночі», - прогнозує синоптик.

Яким буде рік Коня: Прогноз погоди в Україні на 2014 +ІНФОГРАФІКА

«Із 20 по 30 червня погодні умови дуже погані по більшій території України. Вони штормові, дуже багато небезпечних метеорологічних явищ буде. Зливи та грози будуть обов'язково. У ці дні місячна норма випаде за добу. Будуть погодні умови, які завдають багато лих», - підкреслила Мартазинова.

Вона також зазначила, що на Західній Україні маленькі річки можуть вийти з берегів. А на південному сході можливе підтоплення сільськогосподарських культур.

«До 5 липня буде дуже кепська погода», - підсумувала метеоролог.
Водночас влітку, коли пройдуть зливи, по сходу і північному сходу можлива пожежонебезпечна ситуація.

«А от 15-19 червня - це хороші дні, коли можна засмагати і бути на повітрі цілими днями. А в інші дні відзначаються дуже великі дощові утворення зливового і грозового характеру, і штормового - через посилення вітру», - розповіла синоптик.

Кабінет туристичних новин: Запитання — Відповіді

Липень буде більш сухим, проте, в Києві та Київській області в окремі дні очікується дуже велика кількість опадів.

«Дуже хороші дні з 10 по 20 липня. У цілому температура буде близькою до середньої багаторічної. Водночас липень - дуже активний місяць. Тому, незважаючи на те, що температура повітря буде доходити до 30 градусів в окремі дні, може бути навіть і вище, проте, до 17-19 числа очікується похолодання», - підкреслила Мартазинова.

«Коли після спеки відбувається різке зниження температури - це дуже небезпечне явище. Майте це на увазі - якщо ви чуєте, що передають зниження температури - знайте, що штормові явища будуть», - пояснила метеоролог.

Посівний календар садівника-городника на 2014 рік

Серпень буде спокійніший, але не дуже жаркий. Та ж ситуація з погодою влітку буде спостерігатися на більшій території України.





На правах реклами