Ми у Facebook
13.07.2014, 12:33

Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]

Уявіть ситуацію: до вас несподівано завітали гості або ваші домашні страшенно захотіли на вечерю підсмажений шматочок м'яса, риби чи домашніх котлет. А у вас нічого немає… Хоча...
У морозилці завжди щось можна знайти – куряча грудка, наприклад, упаковка фаршу чи рибного філе, або ж кілька припасених про всяк випадок стейків. Але ж їх на ніч чи хоча би зранку треба було перекласти з морозильної камери у холодильник…

Хтось панічно починає розморожувати міцний, мов граніт, шматок м'яса під струменем гарячої води, хтось кладе пакет з монолітом курячого фаршу у миску з холодною водою...



Більш прогресивні господині вирішують проблему за допомогою мікрохвильовки: поклала м'ясо чи рибу у тарілку, тарілку – у СВЧ, запрограмували, ввімкнули – і треба чекати не менше 20 хвилин (залежно від товщини шматка). Щоправда, можна переплутати кнопочки і замість правильно розмороженого стейка отримати щось напівльодяне, напівварене.



Як почистити 1 кг молодої картоплі за 60 секунд? + ВІДЕО

Я теж часто не дотримуюсь головного правила розмороження, завдяки якому м'ясо чи риба «не течуть» і залишаються соковитими. Коли треба терміново нагодувати домашніх, кладу на сковорідку не повністю розморожені порційні шматки м'яса чи курки.

Для цього годяться заздалегідь нарізані товщиною 1 см і заморожені на піддонах стейки, відбивні, 350-500-г порції для піджарки, гуляшу, плову, беф-строганов.

Правда, з рибою для смаження так не хуліганю. Їй обов’язково треба повністю розморозитись!

А от фарш я давно ділю на порції по 250-300 г, кидаю в його в чистий поліетиленовий пакет, формую «млинець» товщиною не більше 1 см, кладу на плоский піддон, герметично упаковую і відправляю в морозилку. А коли треба використати, фарш у герметичній упаковці буквально за 10 хвилин розморожую у мисці з теплою водою.


Цікавий спосіб заморозити власноруч приготовлений фарш, щоб потім швидко приготувати телячу або курячу парову котлетку для дитини. Фото з ВКонтакте

Днями побачила в інтернеті ще один супершвидкий спосіб розморозити м'ясо та навіть рибу. Його пропонують китайці, які знають толк у приготуванні свинини. На тайваньському кабельному каналі CTi показали, як за 10 хвилин правильно розморозити стейк.

Для цього потрібні: дві металеві каструлі чи миски (наприклад, з нержавіючої сталі, але, думаю, підуть і алюмінієві, і емальовані). Одну каструлю кладуть догори дном. На неї – заморожений шматок м'яса чи рибний стейк в упаковці. Звершу ставлять іншу каструлю, а яку наливають гарячу воду з-під крана. Або з чайника. Решта – фізика, тобто спрацьовує гарна теплопровідність металу. Минає 10 хвилин. Все, можна смажити!






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ