Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Хтось панічно починає розморожувати міцний, мов граніт, шматок м'яса під струменем гарячої води, хтось кладе пакет з монолітом курячого фаршу у миску з холодною водою...
Більш прогресивні господині вирішують проблему за допомогою мікрохвильовки: поклала м'ясо чи рибу у тарілку, тарілку – у СВЧ, запрограмували, ввімкнули – і треба чекати не менше 20 хвилин (залежно від товщини шматка). Щоправда, можна переплутати кнопочки і замість правильно розмороженого стейка отримати щось напівльодяне, напівварене.
Як почистити 1 кг молодої картоплі за 60 секунд? + ВІДЕО
Я теж часто не дотримуюсь головного правила розмороження, завдяки якому м'ясо чи риба «не течуть» і залишаються соковитими. Коли треба терміново нагодувати домашніх, кладу на сковорідку не повністю розморожені порційні шматки м'яса чи курки.
Для цього годяться заздалегідь нарізані товщиною 1 см і заморожені на піддонах стейки, відбивні, 350-500-г порції для піджарки, гуляшу, плову, беф-строганов.
Правда, з рибою для смаження так не хуліганю. Їй обов’язково треба повністю розморозитись!
А от фарш я давно ділю на порції по 250-300 г, кидаю в його в чистий поліетиленовий пакет, формую «млинець» товщиною не більше 1 см, кладу на плоский піддон, герметично упаковую і відправляю в морозилку. А коли треба використати, фарш у герметичній упаковці буквально за 10 хвилин розморожую у мисці з теплою водою.

Цікавий спосіб заморозити власноруч приготовлений фарш, щоб потім швидко приготувати телячу або курячу парову котлетку для дитини. Фото з ВКонтакте
Днями побачила в інтернеті ще один супершвидкий спосіб розморозити м'ясо та навіть рибу. Його пропонують китайці, які знають толк у приготуванні свинини. На тайваньському кабельному каналі CTi показали, як за 10 хвилин правильно розморозити стейк.
Для цього потрібні: дві металеві каструлі чи миски (наприклад, з нержавіючої сталі, але, думаю, підуть і алюмінієві, і емальовані). Одну каструлю кладуть догори дном. На неї – заморожений шматок м'яса чи рибний стейк в упаковці. Звершу ставлять іншу каструлю, а яку наливають гарячу воду з-під крана. Або з чайника. Решта – фізика, тобто спрацьовує гарна теплопровідність металу. Минає 10 хвилин. Все, можна смажити!

Княжна Гальшка Острозька і Василь Червоній: 20 видатних рівнян

Історія завжди мала особливе значення і потужний вплив на життя українського народу. Саме тому так важливо пам'ятати тих, то цю історію творив. І залишив у ній свій вагомий слід.
переглядів: 143
Вступ-2025 на Рівненщині: державне замовлення, регіональні пріоритети та чому варто обирати свідомо

Із 1 липня в Україні офіційно стартувала вступна кампанія до закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти. Про актуальні правила, важливі акценти та виклики освітнього вибору розповів директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.
переглядів: 293
Як нині перетнути кордон із Румунією, Польщею та що варто знати перед поїздкою

Попри літній пік поїздок і відпусток, перетин кордону з Румунією виявився напрочуд спокійним. Наша кореспондентка, яка нещодавно повернулася з поїздки, розповідає: шлях через пункт пропуску зайняв близько трьох годин — у нинішніх реаліях це майже рекорд.
переглядів: 323
На Рівненщині судитимуть чоловіка за умисне вбивство

54-річного мешканця Вараського району судитимуть за підозрою в умисному вбивстві. Обвинувальний акт у цій справі вже скеровано до суду Зарічненським відділом Вараської окружної прокуратури.
переглядів: 224
Безвісти зниклого 66-річного рівнянина знайшли мертвим у покинутому колодязі

66-річного Віктора Шкоропада, якого кілька днів розшукували поліцейські та родина, на жаль, виявили мертвим. Тіло чоловіка знайшли 8 липня у покинутому колодязі поблизу села Ясининичі Рівненського району.
переглядів: 520