04.07.2014, 18:04
Як почистити 1 кг молодої картоплі за 60 секунд? + ВІДЕО
П`ять способів полегшити собі життя й перетворити процес приготування їжі на справжнє задоволення.
Страшенно не люблю чистити молоду картоплю. По-перше, це псує руки та нігті, а в рукавичках не завжди зручно. По-друге, у мене алергія. Завжди, коли починаю шкребти бульбочки ножем, крутить у носі та дере у горлі. Так реагує мій організм на отруйну речовину соланін, яка міститься у шкірці картоплі. По-третє, це так довго і нудно…
Але молоду картопельку, та ще й з маслом та зеленим кропом, обожнюю, і моя сім`я також. І оскільки чистити бульбу все одно доводиться мені, постійно випробовую різні способи полегшити собі життя.
Спосіб 1. Одягаєш кухонні рукавички для миття посуду або одноразові для фарбування волосся, насипаєш картоплю у миску з водою і треш її у долонях. Або це робиш під проточною водою. Шкірка також добре знімається за допомогою металевої губки для миття сковорідок, жорсткої частини подвійної губки для миття посуду, кухонного йоршика або жорсткої щітки.
Плюс: чисті руки.
Мінуси: доведеться витратити ще кілька хвилин, щоб видалити вічка і пошкоджені, хворі місця; якщо картопля не зовсім молода, спосіб не підходить.
Спосіб 2. Помити картоплю й залити буквально на хвилину окропом, а потім цю воду злити і картоплю вкинути в миску з дуже холодною водою. Після цього дуже легко злазить шкірочка. Далі - див. Спосіб 1.
Плюси: легко, чисто.
Мінус: морока з кип`ятком і дуже холодною водою.
Спосіб 3. Чудовий і до геніальності простий варіант мені показала дружина мого брата Таня. Береш молодесеньку картопельку, кладеш її у каструлю (до половини), заливаєш водою, щоб вкрила картоплю, закриваєш щільно каструлю кришкою. Берешся обома руками за ручки каструлі, міцно притискаєш великими пальцями кришку і починаєш інтенсивно струшувати. Робиш такий маленький фітнес приблизно 30-50 разів, а потім вибираєш чисті картоплини або лушпиння (як тобі зручніше), промиваєш водою, заливаєш заново і ставиш на плиту варити.
Плюси: швидко, весело, і манікюр не страждає.
Мінус: спосіб підходить лише для дуже молодої і якісної картоплі та дуже тренованих рук.
Спосіб 4. У поліетиленовий пакет покладіть вимиті картоплини, щедро посипте їх грубою кам’яною сіллю, добре потріть, щоб зійшла шкірка, а потім промийте під проточною водою.
Плюс: не треба бруднити руки й виколупувати «очка».
Мінус: якщо картопля мокра, сіль миттєво втрачає свої «абразивні» властивості.
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Спосіб 5. Щойно натрапила в інтернеті. Щоб майже миттєво почистити картоплю, Лео Мортен Лунд з Данії використовує ручний будівельний міксер, наконечник нового (!) туалетного йоршика і відро води. Процес він зняв на відео:
Плюси: блискавично швидко, класне шоу для друзів під час відпочинку на природі.
Мінус: не завжди під рукою будівельний міксер і новий туалетний йоршик…
А у вас є свій фірмовий спосіб чистити картоплю?
Фото із сайтів liura.ru, coolidea.ru
Але молоду картопельку, та ще й з маслом та зеленим кропом, обожнюю, і моя сім`я також. І оскільки чистити бульбу все одно доводиться мені, постійно випробовую різні способи полегшити собі життя.
Спосіб 1. Одягаєш кухонні рукавички для миття посуду або одноразові для фарбування волосся, насипаєш картоплю у миску з водою і треш її у долонях. Або це робиш під проточною водою. Шкірка також добре знімається за допомогою металевої губки для миття сковорідок, жорсткої частини подвійної губки для миття посуду, кухонного йоршика або жорсткої щітки.
Плюс: чисті руки.
Мінуси: доведеться витратити ще кілька хвилин, щоб видалити вічка і пошкоджені, хворі місця; якщо картопля не зовсім молода, спосіб не підходить.
Спосіб 2. Помити картоплю й залити буквально на хвилину окропом, а потім цю воду злити і картоплю вкинути в миску з дуже холодною водою. Після цього дуже легко злазить шкірочка. Далі - див. Спосіб 1.
Плюси: легко, чисто.
Мінус: морока з кип`ятком і дуже холодною водою.
Спосіб 3. Чудовий і до геніальності простий варіант мені показала дружина мого брата Таня. Береш молодесеньку картопельку, кладеш її у каструлю (до половини), заливаєш водою, щоб вкрила картоплю, закриваєш щільно каструлю кришкою. Берешся обома руками за ручки каструлі, міцно притискаєш великими пальцями кришку і починаєш інтенсивно струшувати. Робиш такий маленький фітнес приблизно 30-50 разів, а потім вибираєш чисті картоплини або лушпиння (як тобі зручніше), промиваєш водою, заливаєш заново і ставиш на плиту варити.
Плюси: швидко, весело, і манікюр не страждає.
Мінус: спосіб підходить лише для дуже молодої і якісної картоплі та дуже тренованих рук.
Спосіб 4. У поліетиленовий пакет покладіть вимиті картоплини, щедро посипте їх грубою кам’яною сіллю, добре потріть, щоб зійшла шкірка, а потім промийте під проточною водою.
Плюс: не треба бруднити руки й виколупувати «очка».
Мінус: якщо картопля мокра, сіль миттєво втрачає свої «абразивні» властивості.
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Спосіб 5. Щойно натрапила в інтернеті. Щоб майже миттєво почистити картоплю, Лео Мортен Лунд з Данії використовує ручний будівельний міксер, наконечник нового (!) туалетного йоршика і відро води. Процес він зняв на відео:
Плюси: блискавично швидко, класне шоу для друзів під час відпочинку на природі.
Мінус: не завжди під рукою будівельний міксер і новий туалетний йоршик…
А у вас є свій фірмовий спосіб чистити картоплю?
Фото із сайтів liura.ru, coolidea.ru
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВА Переглядів: 35416Інші статті рубрики:
Привітання з Днем ангела Катерини: листівки, побажання, віршовані вітання
Сьогодні, 24 листопада, ми вітаємо всіх Катерин із Днем ангела! Нехай цей день буде особливим і подарує багато радості.
переглядів: 5318
24 листопада - Великомучениці Катерини: традиції, заборони, прикмети свята
24 листопада – особлива дата для християн, адже цього дня вшановується пам'ять святої великомучениці Катерини
переглядів: 146
Чотирилапі герої: службові собаки СБУ Рем і Фінч отримали нагороди за захист України
Собаки Рем і Фінч, які служать у складі Служби безпеки України, були відзначені Кінологічною спілкою України на церемонії «Чотирилапі захисники». Вони разом зі своїми наставниками отримали нагороди за вагомий внесок у безпеку держави.
переглядів: 263
Рівненщина простилася із полеглим Героєм
На Рівненщині віддали останню шану воїну Олександру Боярчуку із Городоцької громади.
переглядів: 317
"Нам винятково важливо пам’ятати цю страшну сторінку нашої історії", - ПЦУ
Сьогодні, 23 листопада, День пам'яті жертв голодоморів.
переглядів: 286