Ми у Facebook
22.07.2014, 09:36

Анатолій Юхименко: Уряд не повинен урізати соцвиплати

Скорочення соціальних виплат, замороження прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати, підняття тарифів на комунальні послуги та основні енергоносії – шлях до зубожіння.
Так прокоментував заяви уряду щодо намірів укотре скоротити соціальні видатки лідер Рівненської організації Партії розвитку України, екс-перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко.

– У травні газ для населення подорожчав на 40%, електроенергія – майже на 30. З липня в Рівному плата за водопостачання зросла вдвічі. Слід очікувати значного зростання тарифів на опалення. Одночасно в 2014 році уряд заморозив прожитковий мінімум у розмірі 1 тисяча 176 гривень на місяць, а мінімальну зарплату – 1 тисяча 218 гривень. Крім того, Україна взяла на себе зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом обмежити зростання мінімальної заробітної плати та пенсій в 2015 році. Скорочення робочих місць, зокрема, в бюджетній сфері, відсутність механізмів компенсації подорожчання енергоресурсів призведе до того, що найбільш дисципліновані споживачі – пенсіонери та бюджетники, інші соціально незахищені верстви населення, будуть не в змозі їх оплатити.

Анатолій Юхименко: «Без миру неможливі перевибори до парламенту»

Відміна пільг і субсидій, незабезпечення механізму відшкодування різниці в тарифах при запровадженні їх самоокупності, поставить на грань фізичного виживання громадян, ускладнить і до того надзвичайно негативний фінансовий стан підприємств комунальної теплоенергетики, водопостачання та водовідведення, наголосив Анатолій Юхименко.

Політичний проект Анатолія Юхименка стартує офіційно

Як відомо, Анатолій Юхименко організовує рівненський осередок Партії розвитку України. Він з представниками Рівненщини взяв участь в установчому з’їзді цієї політичної сили. Головна відмінність Партії розвитку України в тому, що вона позбавлена вождізму, а опиратиметься на регіональних лідерів. Найближчим часом Анатолій Юхименко планує провести конференцію рівненської організації партії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ