Ми у Facebook
23.07.2014, 11:14

Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію

Згідно з Указом Президента України про часткову мобілізацію, призову підлягають офіцери і сержанти запасу всіх військових спеціальностей віком до 45 років, рядовий склад у запасі всіх військових спеціальностей віком до 40 років.
Про це у вівторок повідомив секретар РНБО Андрій Парубій, представляючи в Раді відповідний законопроект, який згодом був підтриманий депутатами.

"Не попадають під призов чоловіки, визнані непридатними для несення служби за станом здоров'я, чоловіки, на утриманні яких знаходяться п'ятеро і більше дітей, а також народні депутати", - зазначив Парубій.

Студентів та аспірантів денної форми навчання звільнили від мобілізації

За його словами, третя хвиля часткової мобілізації дасть змогу привести у бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення.

Мобілізація буде проведена протягом 45 днів з дня набрання чинності Указу на території всіх регіонів України, крім Криму.

Заклик військовозобов'язаних, резервістів і постачання транспортних засобів для забезпечення потреб ЗС України, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби та інших військових формувань України здійснюватиметься в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Верховна Рада оголосила часткову мобілізацію

Як пояснив виданню військовий експерт Центру Разумкова Олексій Мельник, число тих, хто попаде під мобілізацію, залежатиме від розвитку ситуації на сході. Ймовірно, мова може йти про 50 тис. чоловік.

Призовників розподілять по частинах, згідно зі спеціальностями, де вони мають відновити втрачені навики.

У Міноборони повідомили, що точніші дані будуть озвучені відомством у найближчий день.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ