Ми у Facebook
03.11.2014, 08:29

Чому Рівне платить за тепло найбільше у Західній Україні

З таким питанням ми звернулися до міського голови Рівного Володимира Хомка. Адже наше місто платитиме за тепло найбільше на Західній Україні. Чому склалася така ситуація?
Найбільше за тепло платитимуть п'ять областей, серед яких і Рівненська. Попереду нас тільки — Сумська, яка платитиме по 11.73 грн. за кв. м., Луганська — 11.31 грн. за кв. м., Донецька — 11.22 грн. за кв. м., Дніпропетровська — 11.16 грн. за кв. м.
Після чотирьох “фаворитів” йде Рівненська область. У нас за опалення квадратного метру доведеться заплатити 10 грн. 83 коп.

Наші ж найближчі сусіди — Волинська область за опалення одного квадратного метра платитиме 9.62 грн., Житомирська — 8.40 грн. за кв. м., у Тернопільській області жителі платитимуть по 8.12 грн. за кв. м.

Міський голова Рівного Володимир Хомко коментує цю ситуацію таким чином: Тарифи встановлює Київ, це раніше було так, що в стінах Рівненського міськвиконкому ми могли вирішувати ці питання. Зараз це справи столиці. Ви можете бути впевнені в тому, що теплопостачальне підприємство на цьому нічого не заробляє.

Перевага Рівного у тому, що не в опалювальний сезон ми не платимо за опалення. А така різниця в тарифах через те, що кожне місто і область мають різні теплопостачальні системи.

У нас є вихід змінити цю ситуацію. Якщо зробити покращення котельні на Макарова, то це зменшить тариф. Але я знову наголошую на тому, що треба утеплювати будинки. І міська влада намагається у цьому допомогти. Який будинок хоче утеплитися: приходьте до мене і місто візьме на себе 50% вартості, звісно ж, якщо це не приватний будинок. Для ОСББ ми компенсовуємо навіть не 50, а 70%.

Cтатті до теми:
Жителі Рівненщини платитимуть за тепло найбільше у Західній Україні

На Рівненщині відмовляються від природного газу

Як утеплити вікна своїми руками [+ПОРАДИ]


200 багатоповерхівок Рівного залишаються без тепла





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ