Ми у Facebook
29.10.2014, 09:26

Жителі Рівненщини платитимуть за тепло найбільше у Західній Україні

Українці думають про те, як зекономити на опаленні та у скільки в результаті “виллється” цьогоріч теплопостачання у будинках та квартирах жителів Рівненщини. Згідно з аналізом тарифів, рівняни платитимуть за газопостачання найбільше на Західній Україні.
- Нинішня зима для українців буде особливою не лише через дефіцит газу і електроенергії. Цього року населення вперше почне платити економічно обґрунтовані тарифи на опалення та гаряче водопостачання. Національна комісія регулювання комунальних послуг (НКРКУ) підвищила тарифи для населення ще в квітні-травні в середньому на 40% після відповідного рішення Кабміну. Таке рішення було одним з вимог МВФ і вступило в силу з липня цього року, - пише ЛІГАБізнесІнформ. - Раніше населення платило за опалення протягом усього календарного року - навіть в теплу пору, коли послуги з опалення не надавалися. Тепер, згідно з рішенням НКРЕКУ, плата за опалення буде здійснюватися лише протягом шести місяців, тобто за фактом надання відповідних послуг.

В середньому вартість тепла в розрахунку на 1 кв м становить 10-11 грн. Найбільше за тепло платитимуть п'ять областей, серед яких і Рівненська. Попереду нас тільки — Сумська, яка платитиме по 11.73 грн. за кв. м., Луганська — 11.31 грн. за кв. м., Донецька — 11.22 грн. за кв. м., Дніпропетровська — 11.16 грн. за кв. м.
Після чотирьох “фаворитів” йде Рівненська область. У нас за опалення квадратного метру доведеться заплатити 10 грн. 83 коп.

Наші ж найближчі сусіди — Волинська область за опалення одного квадратного метра платитиме 9.62 грн., Житомирська — 8.40 грн. за кв. м., у Тернопільській області жителі платитимуть по 8.12 грн. за кв. м.

Найменше ж в Україні за опалення квартир та будинків платитимуть в Івано-Франківській області, майже вдвічі менше, ніж на Рівненщині — 5.69 грн. за кв.м.



Cтатті до теми:

На Рівненщині відмовляються від природного газу

Як утеплити вікна своїми руками [+ПОРАДИ]


200 багатоповерхівок Рівного залишаються без тепла






На правах реклами