Ми у Facebook
12.11.2014, 11:50

12 листопада - всеукраїнська прем`єра фільму «Поводир» [+Відео]

У вітчизняний кінопрокат у середу, 12 листопада, виходить фільм, який представлятиме Україну у боротьбі за "Оскар" і обіцяє принести високі касові збори. Тим часом режисер Олесь Санін готує чотирисерійну телевізійну версію стрічки.
Із 12 по 19 листопада у рівненському Кінопалаці «Україна» можна знову побачити драматичну кінострічку про подорожі американського хлопчика та українського сліпого музиканта «Поводир» радянською Україною у тридцяті роки роки минулого століття. Фільм про важкі часи колективізації, індустріалізації, політичних репресій і голодоморів.

120-хвилинна кінострічка режисера Олеся Саніна за сценарієм Олександра Ірванця та Ірен Роздобудько перемогла у національному конкурсі за боротьбу за «Оскар» як кращий фільм іноземною мовою.

У Рівному кінострічку покажуть вдруге. 11 вересня тут пройшли ексклюзивний допрем`єрний показ картини і творча зустріч із земляками - знімальною групою фільму.

А з 12 листопада у великих містах України адаптовану версію фільму "Поводир" демонструватимуть і для незрячих. Як пише Телекритика, тифлопереклад кінострічки є окремою звуковою доріжкою з коментарями візуальних елементів, описом жестів, костюмів, декорацій, тобто передача за допомогою слів того, що показано на екрані. Таким чином незрячі люди зможуть більшою мірою зануритися в художній світ фільму і більш повно відчути весь спектр емоцій, які намагалися передати фільмотворці.

А ми поки що пропонуємо переглянути відеоролики і послухати голос співачки Джамали, яка зіграла у «Поводирі» одну з ролей.

Поводир. Офіційний український трейлер #5 (2014) HD :



Поводир / Поводырь. Трейлер 1 (український :



Поводир / The Guide (трейлер №2):



СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині відбулись зйомки фільму “Поводир”, або “Квіти мають очі”
У Рівному пройде ексклюзивний показ українського фільму «Поводир»
Фільм «Поводир» переміг у національному відборі на «Оскар»





На правах реклами