Ми у Facebook
10.09.2014, 18:01

У Рівному пройде ексклюзивний показ українського фільму «Поводир»

11 вересня у Рівне завітають режисер кінострічки Олесь Санін, оператор Сергій Михальчук, композитор Алла Загайкевич, сценарист Олександр Ірванець.
У рівненському "Кінопалаці Україна" відбудеться ексклюзивний допрем'єрний показ фільму "Поводир", а також зустріч із творчою групою кінострічки: Олесь Санін (режисер), Сергій Михальчук (оператор), Алла Загайкевич (композитор), Олександр Ірванець (сценарист).

До речі, усі вони - волиняни, а Олександр Ірванець і Алла Загайкевич тривалий час жили у Рівному. У кількох сценах відзнявся і наш земляк, рівнянин Андрій Ляшук.

На Рівненщині зняті й одні з найважливіших сцен фільму. Саме тому було прийнято рішення показати фільм рівненським глядачам одним із перших.

Сцену таємної наради кобзарів знімали у Таракановому форті — вражаючій пам'ятці військової архітетури, розташованій в мальовничій місцевості над рікою Іква на Дубенщині.

Ще одним місцем зйомок стало Лебедине озеро поблизу селища Клевань.

А кульмінація фільму - сцена розстрілу кобзарів - знята у базальтовому кар'єрі на Костопільщині. Ці 30-метрові базальтові стовпи, що входять до семи чудес України, вже понад сто років постачають камінь, яким вимощені вулиці Москви, Парижа та Лондона.

Режисер картини Олесь Санін згадує: «Ми знімали у кар’єрах, які часто наповнюються водою та утворюють озера. Два дні не могли доїхати до знімального майданчика через несприятливі умови. Добиралися танками, тракторами. На вулиці було мінус 30. Коли завершили працювати над сценою, де лірників намагалися розстріляти, а потім втопити, то акторів буквально довелося розшукувати під сніговими завалами».



Фільм "Поводир" розповідає про події в Україні у тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку (Джамала), на яку давно накинув оком червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських доль.

З'явився офіційний трейлер фільму "Поводир, або Квіти мають очі", який знімали на Рівненщині

Це фільм про кохання, вірність, підлість і зраду у найкращих традиціях голлівудського кіно. Знято за реальними фактами та свідченнями.

Показ фільму відбудеться 11 вересня у кінотеатрі "Кінопалац Україна", м. Рівне, майдан Незалежності, 2.

18:30-18:50 – збір, реєстрація (фойє кінотеатру)

19:00 – 21:00 – перегляд фільму(зал ПАРАДИЗ)

21:00-22:00 – спілкування з творчою групою фільму(зал ПАРАДИЗ)

Акредитація журналістів і фотографів обов’язкова: vikmarchello@gmail.com, 098 930 95 25.

До речі, ввечері 9 вересня стало відомо, що “Поводир” переміг у національному відборі на “Оскар” у номінації "фільм іноземною мовою".





На правах реклами