Сезон березового соку: 5 цікавих рецептів
Для цього підігрійте сік до 80 градусів, розлийте в стерилізовані банки і закупорте. Після цього поставте банки в гарячу (80–90°) воду на 15-20 хвилин для пастеризації.
Березовий сироп
З березового соку готують також сироп, який згодом можна додавати в напої. Для цього рідину випарюють на повільному вогні при відкритій кришці, поки вміст не загусне до консистенції меду. Потім сироп треба злити в банку і зберігати в холодильнику.
Рецепт березового квасу
Щоб зберегти березовий сік, з нього готують квас: нагрівають до 35 градусів, додають по 15-20 г дріжджів і 3 родзинки на 1 літр, на смак можна додати лимонну цедру. Після цього банку або пляшку щільно закривають і залишають на 1-2 тижні. Вийде дуже смачний, газований, підбадьорливий напій!
Березовий квас з медом та лимонами
До 10 л березового соку додають сік 4 лимонів, 50 г дріжджів, 30 г меду або цукру, родзинки з розрахунку 2-3 штуки на пляшку. Розлити по пляшках і тримати 1-2 тижні в темному прохолодному місці. Квас може бути готовий вже й через 5 днів, але від того, що він простоїть довше, напій не зіпсується і його можна зберегти на все літо.
Березове вино
Сто років тому з березового соку готували вино. В одному відрі соку розчиняли 200 г цукру й уварювали його на малому вогні на третину, збираючи піну. Потім сік фільтрували через густе сито чи полотно і додавали нарізаний шматочками лимон. Як сік охолоджувався до температури 30-35°С, до нього додавали 1 ложку дріжджів. Коли з'являлася піна, її знімали ложкою, а сік розливали в пляшки, закупорювали, ставили в холодне темне місце. Через 2-3 місяці вино готове до вживання.
Більше рецептів приготування різних напоїв з березового соку та корисних порад щодо використання цілющої "березової сльози" в народній медицині та косметології читайте у "Рівненській газеті" №11 від 12 березня та №13 від 26 березня 2015.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині та Волині активно збирають березовий сік
Березовий сік: як, коли і де збирати (+ РЕЦЕПТИ)
Рівняни у соцмережах діляться рецептами приготування березового соку
Рівнянка ділиться своїм рецептом консервування березового соку

«Нас благали відчинити двері»: як змінилось читання в Рівному під час війни — інтерв’ю з Ніною Тарковською [+ІНТЕРВ'Ю]

У час, коли все більше людей переходять на електронні книжки та нескінченні стрічки в соцмережах, бібліотека продовжує бути місцем, куди йдуть по сенси, тепло і живе спілкування. Рівняни не просто читають — вони активно повертаються до книг, шукають у бібліотеці простір для натхнення, нових зустрічей і навіть відпочинку. Ніна Тарковська, бібліотекарка першої категорії Рівненської обласної бібліотеки для молоді, розповідає, як змінилися читацькі смаки після початку повномасштабної війни, чому книжки знову стали особистим притулком і чим сучасна бібліотека приваблює людей усіх поколінь.
переглядів: 167
Заміна тренера і пошук граців - «Кардинал-Рівне» оновлюється до старту сезону

Для футзального клубу «Кардинал-Рівне» завершився один із найскладніших сезонів за останні роки. Команда вперше за тривалий період не потрапила до плей-оф чемпіонату Екстраліги, що стало серйозним викликом не лише для гравців, а й для керівництва клубу.
переглядів: 209
Швейна оборона: як рівненські волонтерки шиють адаптивний одяг для поранених бійців

У невеликій майстерні в Рівному не змовкає шум швейних машин. Тут кипить робота: десяток жінок шиють одяг, який не побачиш у звичайних магазинах. Це спеціальний адаптивний одяг для поранених українських військових — труси, футболки, худі, які враховують усі потреби лежачих або поранених бійців.
переглядів: 238
Представники ВООЗ та ЄС відвідали інсультний центр на Рівненщині

На Рівненщині відбулася робоча зустріч із представниками Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні та Делегації Європейського Союзу. Разом із партнерами відвідали Рівненську обласну клінічну лікарню імені Юрія Семенюка, зокрема її інсультний центр.
переглядів: 255
10 років музики у серці міста

Уже цієї неділі, 8 червня, у Рівному стартує ювілейний 10-й фестиваль «Рівне.Літо.Музика». Відкриття відбудеться в парку ім. Тараса Шевченка, початок — о 17:00.
переглядів: 231