Ми у Facebook
16.04.2015, 19:00

Де рівнянам відпочити на травневі свята: подорожуємо Рівненщиною

Чи не найпопулярніше місце Рівненщини, відоме далеко за межами Україн, - Тунель кохання у Клевані

Цьогорічний курортний сезон, який зазвичай стартує саме з травневих свят, буде незвичним для відпочивальників – українці шукатимуть доступні тури або подорожуватимуть рідним краєм.
Для мешканців Рівненської області є чимало місць, які можна відвідати на травневі свята.

Перлина Волині та Батьківщина Уласа Самчука



Дермань Здолбунівського району відома не тільки комплексом Свято-Троїцького монастиря, а й і як батьківщина Уласа Самчука та Бориса Тена – видатних українських письменників.

Березнівський дендропарк



Дендропарк площею 30 га створювався протягом 20 років кропіткою працею ентузіастів, студентів та викладачів Березнівського лісового коледжу. В ньому росте біля 900 видів різноманітних порід дерев.

Найромантичніше місце Рівненщини – "Тунель кохання" [+Фото]

Щоб ознайомитись з дендрофлорою, необхідно пройти біля 7 км оглядових доріг дендропарку. Розташований він на території Березнівського лісового коледжу.

Святые места Ровенской области

Дубно - одне з найдревніших міст Волині



Місто Дубно згадується у літописах під 1100 р. як Дубен. Воно було розташоване серед неприступних боліт над річкою Іквою. З пізньосередньовічного міста-фортеці збереглися Луцькі брами ХУ-ХVІ ст.
Вражає своєю величчю замок князів Острозьких, Любомирських ХV-ХУІІІ ст., який протягом віків декілька разів перебудовувався.

Рівненська святиня: Джерело Святої Анни



Віруючі з особливим трепетом і надією на духовне і тілесне зцілення відвідують Джерело Святої Анни. Знаходиться воно у селі Онишківці на кордоні Кременецького району Тернопільської області та Дубенського району Рівненської області, на території Скиту святої праведної Анни Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря.


Стародавній та могутній Корець

Корець розташований по обох берегах річки Корчика, за 63 км від Рівного і за 30 км від залізничної станції Новоград-Волинський. Місто знаходиться у північній частині Волинської височини, що ділить Рівненську область на поліську та лісостепову зону.

3
3


З висоти замкової гори відкривається шпилястий ландшафт давнього Корця: церква Святого Миколи, базилянський монастир, Кузьмо-Дем’янівська церква, церква Святої Параскеви, костел Святого Антонія... Оддалік малий двохповерховий палац князів Чарторийських, яскравий взірець світської архітектури кінця ХVІІІ ст. А найчарівнішою перлиною в архітектурному ансамблі Корця є жіночий Свято-Троїцький монастир, що був заснований у 1620 році і донині радо стрічає паломників і туристів.

Сім чудес Рівненського району

А якщо ви не маєте власного транспорту і вам треба дізнатись, яким автобусом доїхати до населених пунктів Рівненської області та графік їх руху, скористайтесь рубрикою Довідка Рівного. Розклад руху на порталі OGO.ua.





На правах реклами