Ми у Facebook
14.05.2015, 05:00

У Рівному членами футбольного клубу можуть стати навіть новонароджені

У Рівному відбулася прес-конференція футбольного клубу «Верес» Рівне на якій рівнянам розповіли про наступні кроки щодо відбору футболістів, про умови вступу до «Вереса» і навіть про те, хто купив ФК «Верес» Рівне.
У заході взяли участь: президент ФК «Верес» Рівне Володимир Чирков; виконавчий директор ФК «Верес» Рівне Євген Донцов; голова Рівненської обласної Федерації Футболу Олексій Хахльов; виконуючий обов’язки директора Рівненської філії «Ощадбанку» Руслан Прокопчук; продюсер і ведуча ранкового шоу на «Радіо Трек» Наталя Панфілова.

Про цікаве нововведення у ФК «Верес» Рівне розповів Олексій Хахльов – це можливість стати членами клубу навіть немовляті. Для цього батькам потрібно заповнити анкету дитини, яку можна отримати у будь-якій ощадній касі області та сплатити членський внесок у розмірі 50 гривень, втім дитина до свого повноліття не буде мати права голосу на загальних зборах членів клубу. Усі члени клубу мають рівні права і є рівноправними власниками клубу, власне через це і назвали його народним. Клуб не можливо купити чи продати.

Оскільки багато останнім часом запитань та сумнівів щодо фінансування клубу, було розроблено спонсорські пакети, адже цілком зрозуміло що клуб не зможе існувати лише за рахунок членських внесків. Перший пакет створений лише для трьох офіційних спонсорів, які сплачуватимуть по 500 тисяч гривень. Другий пакет розроблений для п’ятнадцяти, менш дрібніших компаній, які робитимуть внесок у розмірі по 100 тисяч гривень. І останній – для необмеженої кількості охочих допомогти, вони сплачуватимуть по 20 тисяч гривень. Вже протягом наступного тижня усі умови щодо придбання пакетів будуть розміщанні на офіційному сайті ФК «Верес» Рівне. До слова, розпоряджатися коштами у клубі має повноваження лише одна людина - виконавчий директор ФК «Верес» Рівне Євген Донцов.

Окрім того, присутні отримали відповіді на питання щодо мотивів створення такого народного клубу, адже у багатьох виникає підозра про політичне підґрунтя проекту. Олексій Хахльов зазначив, що немає наміру балотуватися на місцевих «мерських» виборах і жодного кандидата підтримувати клуб не буде. Рішення про підтримку будь-яких проектів будуть примати усі члени клуб шляхом відкритого голосування.

- Якщо хтось не вірить у нашу мрію і сумнівається щодо відродження ФК «Верес» Рівне – не вступайте до клубу, спостерігайте зі сторони, критикуйте, будьте поряд, дивіться на наші успіхи, - зазначає Олексій Хахльов. - Ми будуємо споруду не для себе. Ми будуємо проект - нову цінність для Рівненської області. Це буде нове Рівне. Кожен має стати камінцем для розбудови. Всі хто думає, що це фінансова афера – не вступайте.

Виконавчий директор ФК «Верес» Рівне Євген Донцов розповів, що у клубі є вакантні посади у наглядову раду. Окрім того, кожен може запропонувати, на їхню думку авторитетну людину. Наразі, серед запропонованих кандидатур було названо Миколу Несенюка, Ігоря Пасічника, Сергія Татаренка, Святослава Клічука, Віктора Данилова, Дмитра Зайцева, Віталія Чугуннікова, Антона Сачука, Іванну Смачило, Наталію Панфілову, Оксану Юрченко. Втім свої пропозиції можуть вносити усі члени клубу за номером: 068-001-001-3.

Євген Донцов розповів і про майбутній склад команди та гру ФК «Верес» Рівне у Чемпіонаті України в другої ліги, який стартує вже 29 липня 2015 року:

- Сьогодні в українському футболі є велика фінансова криза і постає питання про не участь великої кількості клубів в професійних лігах. Тому ФФУ зацікавлена у появі нових надійних футбольних клубів України. Наш клуб створюється за критеріями незалежного від фінансових формацій. Федерація футболу України всіляко підтримуватиме це прагнення громади, небайдужих до футболу і здорового способу життя. Тому, відсьогодні тренер, який погодився тренувати команду, а це Микола Філін, розпочинає проводити відбір серед 60 бажаючих гравців і готувати команду.

До слова, автомобіль, який будуть розігрувати серед перших двадцяти тисяч членів клубу, подарував один із членів клубу, який не захотів називати своє ім’я. Якщо до кінця червня у клубі набереться достатня кількість людей, то розіграш відбудешся вже першого липня 2015 року на запланованих перших загальних зборах членів ФК «Верес» Рівне.

Тим часом, вже цієї п’ятниці, першого травня об 11. 00 ФК «Верес» Рівне має намір влаштувати толоку на стадіон «Авангард». Відповідальна за акцію журналіст Вікторія Мамотюк.

- Ми запрошуємо усіх охочих долучитися до толоки та розпочати вже зараз втілювати мрію у дійсність. Візьміть із собою віники, ганчірки та відра, - зазначає Вікторія Мамотюк. - Обіцяємо вам приємне спілкування з однодумцями за чашкою чаю, а якщо ви принесете канапки та щось солоденьке – влаштуємо пікнік. Наразі зголосилося прийти вже понад 50 чоловік, але це мало, адже там лише стільчиків 4000, а їх потрібно усі помити.

Нагадаємо, що ФК «Верес» Рівне створив клуб, який належить мешканцям Рівненщини на зразок іспанської «Барселони». Стати членом клубу дуже просто. Потрібно взяти в ощадній касі анкету, заповнити та сплати річний членський внесок у розмірі 100 гривень.

До теми:

Кількість претендентів на Кубок області з футболу зменшилася до восьми [Фото+Відео]

На Рівненщині будуть шукати своїх власних Роналду і Мессі!






На правах реклами