Ми у Facebook
21.05.2015, 10:20

Рівненська вишивальниця Велігурська потрапила під колеса авто

Вероніку Велігурську збили на переході поблизу “Магната”
ДТП трапилось вчора близько 9 ранку. На щастя, жінка вижила, проте, наразі перебуває у лікарні з гематомою і забоєм грудної клітини.

Брат постраждалої Юрій розповів ЗМІ, що пані Вероніку збив водій напідпитку, який обганяв інше авто на переході.

У Рівному ювілейні "Музейні гостини" зібрали понад 300 народних умільців [+Фото]

Досьє: Вероніка Олексіївна Велігурська уродженка Пляшева. Народилась 1937 року.

Рівненська просвітянка та відома вишивальниця.
Вероніку Велігурську у Рівному знають як майстриню вишивки. Як авторка вишитих сорочок здобула визнання не тільки в Україні, а і в багатьох країнах світу. Її вишиванки є в колекціях багатьох відомих людей, політиків, у Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко, Василя Червонія та інших.

Сама майстриня провела понад півсотні виставок вишиванок. Різноманітні за техніками, кольоровою гамою сорочки Вероніка Олексіївна вишиває як за візерунками із альбомів декоративно-ужиткового мистецтва, так і за власними орнаментами. Серед її робіт відомі такі оригінальні роботи як: “Чумацький шлях”, “Малинові дзвони”, “Літо”, “Ой чого ти почорніло, зеленеє поле?..”, “Золотиста осінь”, “Контрасти”, “Летять галки”.

Вероніка Велігурська лише чотири рази на рік влаштовує виставки своїх робіт, зокрема на День Матері, на “Музейні гостини”, на річницю Берестецької битви у селі Пляшева та на День незалежності України.








На правах реклами