Ми у Facebook
13.08.2015, 21:10

Як правильно мити волосся: поради фахівців

Багато жінок, доглядаючи за волоссям і гадки не мають, що навіть простим миттям голови можуть пошкодити його. Тому OGO.ua пропонує скористатися рекомендаціями, які допоможуть вам зберегти красу та здоров'я вашого волосся.
Процедура миття голови дуже важлива для зовнішнього вигляду і стану волосся, але, якщо не дотримуватись рекомендацій фахівців, ви можете лише нашкодити собі.

Ми зібрали кілька рекомендацій, які навчать вас правильно доглядати за волоссям:

1. Мити волосся можна хоч хожен день, головне, щоб засоби для цього були м'якими та сучасними.
Останнім часом все популярнішою стала така думка: "чим рідше ви миєте волосся - тим воно здоровіше". Це неправда! Річ у тім, що за кілька днів волосся забруднюється і на ньому утворюється міцна плівка з налиплого пилу і сала, що виділяється шкірою голови. У її складі може бути багато токсичних речовин. Вночі все це переноситься з волосся на подушку і потрапляє на шкіру обличчя, тіла, що може бути небезпечним для вашого здоров'я.
Найкраща частота миття голови - через 1-2 дні, максимум - 4.

2. Перед миттям волосся необхідно розчісувати, щоб воно менше заплутувалось.

3. Краще за все мити голову прохолодною водою. Гаряча вода активізує роботу сальних залоз, через що волосся швидко жирніє.

4. Для миття використайте кругові рухи, але тільки не нігті, при цьому добийтеся пінного стану шампуню. Після завершення сполосніть дуже ретельно помите волосся, при цьому пам'ятаєте просте правило: споліскування волосся необхідно проводити в три рази довше за часом, ніж саме миття волосся голови шампунем.

5. Витирати волосся краще всього теплим рушником, а потім дати просохнути на повітрі. Користуватися феном небажано, оскільки він дуже сушить волосся.

Лише правильно помивши голову, ви зможете зробити його здоровішим і гарнішим.

Статті до теми:

Як висвітлити волосся в домашніх умовах

Топ-6 продуктів для здоров'я волосся та нігтів

Яєчні маски для здорового волосся





На правах реклами