Ми у Facebook
29.08.2015, 13:00

У Рівному є унікальний район, де жив Золотій

Рівне - це багато вуличок та районів міста. Це цікаві і навіть неймовірні спогади історії і не менш амбітні плани на майбутнє.

У Рівному є унікальний район міста. Мова йде не тільки про назву - Золотіїв, а і історію - адже тут колись жив чоловік, якого прозвали золотарем...

Золотіїв - по-своєму унікальний: в Україні немає більше населених пунктів із такою назвою!

Відкрий Рівне: до якої Ольги приїжджав у Рівне останній імператор

Відкрий Рівне: ракета у православному храмі

Легенда розповідає, що в сиву давнину тут оселився був майстер-золоті руки. І це було не просто порівняння - чоловік мав хист до золотарства, майстерно реставрував ікони. Ось і прозвали його Золотій, і село, що розбудувалось довкола - Золотієвом, за ім'ям одного з перших поселенців.

Нині в Золотієві дві головні вулиці - Олексинська та Золотіївська. Олексинська веде до села Великий Олексин, названого так на честь його засновника Олекси. Чоловік, за переказами, очолював загін охорони, за що йому виділили тут землю. Недарма ж, у перекладі з грецької, Олекса, Олексій - це "захисник". А з вулицею Золотіївською вийшло складніше - колись таку назву мала зовсім інша вулиця Рівного, нинішня Пирогова, що відразу за залізничним переїздом.

Відкрий Рівне: Африка і Америка у Рівному

Відкрий Рівне: 100 років тому в Рівному з'явився перший автомобіль





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ