Ми у Facebook
30.08.2015, 08:00

10 ознак нестачі води в організмі [+Фото]

Вода - не просто рідина для щоденного вживання, а й основа для нормальної роботи всього організму. Її нестача може викликати низку проблем зі здоров'ям.
Найчастіше проблеми зі здоров'ям виникають про того, що багато хто дійсно забуває пити просту воду. Люди п'ють каву, чай, соки, смузі, газовані напої, компоти, квас, вино, пиво - все, що завгодно, але тільки не воду.

Через брак води в організмі порушуються обмінні процеси, що не дозволяє токсинам виводитися, відбувається зневоднення. Людське тіло звикає до нестачі води, що не найкращим чином позначається на функціонуванні організму.

З віком знижується здатність організму утримувати воду, через що необхідно збільшувати об'єм її вживання.

Щоб попередити виникнення проблем, пов'язаних з нестачею води, необхідно слідкувати за станом організму. [b]Існує 10 основних ознак, які "говорять" про необхідність вживання більшої кількості води:


1. Сухість у роті. Сухість у роті це найперший і очевидний симптом, що вашому організму потрібна вода. У цей момент організм вже починає відчувати зневоднення. Не варто боротися з сухістю в роті чаєм, газованою водою або солодкими соками з пакетів. Організм просить саме воду!

2. Суха шкіра. Наша шкіра як дзеркало відображає все, що відбувається з організмом всередині. Якщо ви страждаєте від надмірної сухості шкіри, то скоріше за все це якраз пов'язано з нестачею води в організмі.

3. Сильна спрага. Бувало у вас таке, що ви п'єте, п'єте і все ні як не можете напитися. Це ознака того, що ваш організм був зневоднений. Особливо сильно зневоднює організм алкоголь, через що з похмілля вам так хочеться пити.

4. Сухість в очах. Якщо ви відчуваєте сухість в очах, навіть легкий свербіж, білки немов налиті кров'ю, то терміново підіть і попийте води. Коли води в організмі стає недостатньо, наші слізні канальці сохнуть. Це може завдати багато шкоди очам. Особливо уважно до цього симптому необхідно поставитися людям, які носять контактні лінзи.

5. Зменшення об'єму сечі і зміна її потемніння кольору. Організм кожної людини індивідуальний і визначити норму часом важко. Але зверніть увагу на кількість випитої води, якщо помітили зміни в характері свого сечовипускання.

6. Почастішання пульсу, серцебиття. Коли кров у системі кровообігу втрачає воду, вона стає в'язкою, її обсяг зменшується, вона повільніше циркулює. У результаті навантаження на серце збільшується, кровообіг порушується, органи людини не отримують достатньо кисню.

7. Біль в суглобах. Багато людей, навіть молодих, відчувають біль в суглобах. Іноді він з'являється після бігу або стрибків. Це відбувається тому, що наші хрящові диски на 80% складаються з води, щоб суглоби не перетиралися і не шліфувалися один об одного. Тому хронічна нестача води починає викликати хворобливі відчуття!

8. Зменшення м'язової маси. Хрящі, суглоби, м'язи на половину складаються з води. Природно припустити, що при нестачі води в організмі, при його зневодненні, втрачається волога зменшується обсяг м'язової маси. Усі тренери і лікарі прийшли до висновку, що навіть під час тренування необхідно періодично пити воду.

9. Хронічна втома і сонливість. Якщо організму не вистачає води, він починає її шукати, не отримуючи ззовні, запозичує зсередини. У тому числі і з крові. Що призводить до нестачі кисню, який переноситься до всіх органів. Це в свою чергу і викликає почуття сонливості і втоми.

10. Спостерігаються проблеми з травленням. Нестача води зазвичай веде до того, що ми називаємо печією і розладом шлунка.



Щоденне вживання води дуже важливе для повноцінного функціонування організму. Саме тому варто слідкувати за власним питтєвим режимом протягом усього життя.[/b]

7 причин пити зранку теплу воду з лимоном

Як правильно пити воду





На правах реклами