Ми у Facebook
21.09.2015, 11:45

Мобілізованим збільшать призовний вік

Президент Петро Порошенко заявляє, що найближчим часом нової мобілізації не планується, призов буде збережено, а кількість контрактників та їх грошове забезпечення – зростатиме.
"Якщо буде загострення на фронті - мобілізація негайно буде оголошена. Якщо будуть продовжуватися мирні процеси і ми будемо мати виведення іноземних військ з території України, повернення контролю за державним кордоном, то ми зможемо зменшити обсяги мобілізації. У найближчий час оголошувати мобілізацію я не планую", - сказав Петро Порошенко.

Часткова мобілізація: роз'яснення щодо збільшення граничного віку військовозобов’язаних запасу [+Відео]

Він також підкреслив, що державний бюджет має також передбачати збільшення грошового забезпечення для українських воїнів. Так, він нагадав, що на цьому тижні підписав закон про зміни до держбюджету на 2015 рік, у якому вдалося знайти кошти на додаткове фінансування Збройних Сил.

"І коли український контрактник буде отримувати 6-7 тис. грн, якість українського війська буде підвищуватися. І контрактна складова українського війська буде зростати", - запевнив він. За словами Президента, контрактна складова українського війська буде зростати.

Студентів та аспірантів денної форми навчання звільнили від мобілізації

При цьому, Глава держави зауважив, що не відмовлятиметься від призову, але запевнив, що призовники не будуть відправлятися у зону АТО. Також за його словами, буде збільшено вік призову - з 18 до 20 років.

"Це має бути вже сформована особистість, яка протягом максимум року, а може менше, навчиться військовій справі для того, щоб якщо буде необхідність захистити зі зброєю в руках Батьківщину, ця людина була здатна, навчена, натренована, обстріляна", - резюмував Порошенко.

Президент повідомив, що на цьому тижні підписав Закон про зміни до Держбюджету на 2015 рік, у якому вдалося знайти кошти на додаткове фінансування Збройних Сил.






На правах реклами