21.09.2015, 20:15
Як швидко почистити відро маслюків
На Рівненщині розпочався грибний сезон, і маслюків зараз особливо багато. Проте чистити їх надто довго і незручно.
Ростуть маслюки сім'ями на лісових галявинах, що залиті сонечком, полюбляють також і затишне містечко під сосною. Ще їх можна зустріти вздовж доріг і поряд з промисловими підприємствами. З'являються вони від трьох до семи разів на рік після теплих дощів. Саме після дощу поспішіть в ліс для їх збору, адже через три дні після дощу гриби почнуть старіти і псуватися.
На Рівненщині збирають перші в цьому році гриби
Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.
Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку текстуру.
Статті до теми:
Що це за гриб такий – відьмове яйце, або веселка?
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів
На Рівненщині збирають перші в цьому році гриби
Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.
До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.
Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку текстуру.
Статті до теми:
Що це за гриб такий – відьмове яйце, або веселка?
Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]
Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів
Інші статті рубрики:
На вихідних буде спекотно: Прогноз погоди на кінець березня
Сьогодні злива, а завтра тепло. В цю похмуру днину порадує прогноз синоптиків.
переглядів: 156
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 268
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 274
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 289
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 288