подати
оголошення



21.09.2015, 20:15

Як швидко почистити відро маслюків

На Рівненщині розпочався грибний сезон, і маслюків зараз особливо багато. Проте чистити їх надто довго і незручно.
Ростуть маслюки сім'ями на лісових галявинах, що залиті сонечком, полюбляють також і затишне містечко під сосною. Ще їх можна зустріти вздовж доріг і поряд з промисловими підприємствами. З'являються вони від трьох до семи разів на рік після теплих дощів. Саме після дощу поспішіть в ліс для їх збору, адже через три дні після дощу гриби почнуть старіти і псуватися.

На Рівненщині збирають перші в цьому році гриби

Щоб швидко почистити маслюки, потрібно висипати їх у велику миску і залити окропом, так, щоб вода закривала гриби, і додати солі. На відро грибів потрібно 0,5-1 пачка солі. Не бійтеся пересолити маслюки, адже гриби, як і риба, вбирають в себе лише потрібну їм кількість солі. Після того як маслюки постоять в окропі 30-40 хв. - шкірочка буде легко злазити і потрібно буде просто добре їх промити.

До речі, очищені таким способом молоді маслюки не розлазяться і нагадують за виглядом і смаком білі гриби.

Але якщо ви чистите маслюки лише для того, щоб страва була корисною, то робити це не обов'язково. Їх шкірочка не шкідлива і можна її не видаляти. Шкірочка лише змінить консистенцію страви і зробить, наприклад суп, більш слизовим, а дехто полюбляє саме таку текстуру.

Статті до теми:

Що це за гриб такий – відьмове яйце, або веселка?

Що приготувати з грибів красноголовців та підберезників [+ПОРАДИ]

Рятувальники Рівного нагадують про правила збирання грибів
Коментарі:




Бесплатка
Останні новини


Новини партнерів