Невідома недуга чи грип: що масово вкладає рівнян з температурою у ліжко
Адже, пишуть вони, у багатьох підвищується температура ледь не до 40 градусів, яка тримається кілька днів, і нерідко виникають ускладнення у вигляді запалення легень. Чи не якась небезпечна невідома недуга косить городян і чому про неї мовчать медики? Такі запитання ширяться у соцмережах. Журналісти ОГО задали їх головному державному санітарному лікарю Рівного Олексію Ромцю. І ось що почули:
Як відрізнити грип від застуди — поради експерта
- У поліклініках медики при таких симптомах ставлять діагноз "гостра респіраторна вірусна інфекція" (ГРВІ) чи "грип". Адже висока температура - 39-40 градусів - характерна саме для грипу, так само, як і ускладнення, в тому числі у вигляді запалення легень. Втім, визначити точно, чи це грип, можна тільки лабораторно. А такі аналізи кожному хворому не роблять. У Рівному минулого місяця лабораторно діагностували кілька видів вірусів грипу і аденовірус. Але у більшості випадків це був вірус грипу H1N1, тобто пташиний грип. Цей вірус грипу у нас уже був дуже поширений, причому давав ускладнення, у 2009 році. І тоді, як пам'ятають рівняни, щоб захиститися від нього, країна масово вдягала марлеві маски. ТОрік теж лабораторно було виявлено в області кілька випадків пташиного грипу, але він не давав таких ускладнень, як цього року.
На Рівненщині з’явився каліфорнійський грип (+ВІДЕО)
Для кого особливо небезпечний пташиний грип? Для вагітних. І цього року вже двоє з них з грипом відлежали у лікарні. А ще одна лікується теж на лікарняному ліжку через важкий перебіг цієї недуги.
Топ-10 корисних продуктів для профілактики грипу
Скільки загалом рівнян через ускладнення грипу потрапили до лікарні - п. Ромець сказати не може. Бо пов'язують ускладнення з грипом лікарі. А ось звернень у поліклініки суттєво збільшилося і кілька районів області вже наблизилися до порогу епідемії.
На щастя, смертей від грипу цього року не було.

Ромець, новини, Рівне, ОГО, невідома, недуга, температура, грип
Рецепт ароматного джему зі слив та яблук

Джем зі слив та яблук — це неперевершене доповнення до ранкових млинців, оладок чи вафель, що зберігає смак літа у холодну пору року. Приготувати його вдома дуже просто, а результат порадує всю родину.
переглядів: 70
Крематорії України: що працює, скільки коштує

Питання організації кремації в Україні стає все актуальнішим. Важливо знати: на 2025 рік в Україні працюють лише три функціональні крематорії — у Києві, Одесі та Харкові. Інші регіони організовують кремацію через ці центри або за допомогою приватних служб.
переглядів: 172
Як позбутися тріщин на п'ятах: простий лайфхак

Чи не кожна жінка зіштовхується із проблемою сухих та потрісканих п'ят.
переглядів: 1795
Як захиститись від укусів комарів без хімії: корисні поради

Комарі здатні зіпсувати будь-який відпочинок. Ось декілька порад, як захиститися від укусів комарів.
переглядів: 1278
Незвичні тости в духовці за 10 хвилин: ідея для сніданку

Навіть якщо вам здається, що ви вже бачили всі рецепти сніданків, цей точно зможе вас здивувати.
переглядів: 240
Реклама