Ми у Facebook
17.01.2016, 12:00

Чи не забагато хочуть теплопостачальники Рівного — перевіряючі скажуть через місяць

Перевірку майбутніх підвищених тарифів на тепло й гарячу воду обіцяють здійснити у Рівненському територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.
Як писав портал ОГО, у Рівному хочуть підвищити плату за тепло
. Причини підвищення, названі у "Рівнетеплоенерго" обурили рівнян.Тож за перевірку тарифів обіцяють взятися в АМКУ.

Тепло дорожчає, бо "Рівнетеплоенерго" бракує грошей на бензин і телефонний зв'язок
.
- На сьогодні домовився про зустріч з керівником підприємства «Рівнетеплоенерго» Степаном Коропецьким, - розповів ОГО керівник територіального відділенян АМКУ Віктор Боденчук. - Обговоримо цю ситуацію. Він пояснить складові запропонованих тарифів. Також витребуємо у теплопостачальників відповідні документи. Адже найбільшу частку у складовій тарифів на теплой гарячу воду займає оплата газу. А він дешевшає. Втім, п. Коропецький запевняє, що ще під час останнього підвищення тарифів Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на 17% не дофінансувала тариф на тепло у Рівному.


У Рівному тепло не одне з найдорожчих в Україні - міськрада

Віктор Боденчук пообіцяв надати теплопостачальникам рекомендації щодо зменшення тарифів, якщо будуть знайдені для цього підстави. Також він пояснив, що у «Рівнетеплоенерго» мова йде про підвищення тарифів не на цей, а на наступний опалювальний сезон. І що «Рівнетеплоенерго» звертається за підивщенням тарифів на 11%, хоча, зазвичай, на стільки, як просять теплопостачальники, ніколи тарифи їм не підвищують.

Тим часом, міський голова Рівного Володимир Хомко поспішив запевнити, що ніякого підвищення тарифів на тепло й гарячу воду не буде. Хоча встановлює такі тарифи не міська влада, а Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відповідно, міський голова вплинути на зміну тарифів не може.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ