Ми у Facebook
13.01.2016, 15:20

Тепло дорожчає, бо "Рівнетеплоенерго" бракує грошей на бензин і телефонний зв'язок

Громадський діяч з Рівного Сергій Пінчук вважає, що обґрунтування підвищення тарифів на тепло й гарячу воду "переходить усі межі".
Як писав портал ОГО, У Рівному хочуть підвищити плату за тепло

Куди звертатись рівнянам, якщо у квартирі холодно

"4 січня ТОВ "Рівнетеплоенерго" оприлюднило заяву про наміри підвищити тариф на теплопостачання на 11,37%. Це притому, що вартість газу в структурі тарифу зменшено на близько 15 %.
За рахунок чого підвищують?!
- витрати на оплату праці збільшуються у півтора рази
- відповідно, у 1,5 разів збільшено відрахування до соцфоду
- майже у півтора рази збільшуються витрати на амортизацію
- на третину здорожчає утримання абонслужби
- на 10 % підвищуються банківські витрати
- "інші витрати" збільшуються у 5 (п'ять!) разів!
Це підвищення монополіст обґрунтовує тим, що чинний тариф - 764 грн.за Гкал, який до слова є найвищим у західній частині України, покриває лише 76 % собівартості витрат. При цьому зазначає, що такі складові витрат як паливо, зарплата, електроенергія та водопостачання були відкориговані у 2015 році. Збитки відбуваються за рахунок нестачі коштів на матеріали на проведення планово-попереджувальних та аварійних ремонтів, паливно-мастильні матеріали, послуги зв’язку, податки та інші послуги...", - написав п. Пінчук у соцмережі Фейсбук.

Що приготував для рівнян новий Податковий кодекс

На його думку, влада міста зобов'язана провести публічний аудит тарифу ТОВ "Рівнетеплоенерго". Адже це передбачено законодавством та й працює підприємство на базі орендованого у міста майна.






На правах реклами