Ми у Facebook
04.02.2016, 10:00

Способи економії у період кризи

Економічна криза все більше "притискає" людей, а тому все частіше доводиться відмовлятися від звичних речей, їжі та розваг. Як же навчитися економити, щоб легше пережити цей непростий період?
Ми всі чудово бачимо, що ситуація з економікою нашої держави вкрай нестабільна. Не знаю, чи відчувають на собі ці зміни чиновники, але "простому люду" все ж доводиться шукати шляхи вирішення своїх фінансових проблем самостійно. Саме тому портал "ОГО" пропонує скористатися поширеними способами економії у період кризи:

1. Плануйте свої доходи та витрати. Жити "одним днем" звісно легше, але планувати свій бюджет все ж варто. Краще за все записувати свої сімейні прибутки і контролювати заплановані витрати. Не забувайте відкладати і додаткові кошти на випадок нагальних ситуацій. В кінці місяця робіть свій невеличкий фінансовий звіт.

2. Перегляньте витрати на харчування. Намагайтеся відмовляти собі у купівлі дорогих продуктів, делікатесів, старайтеся харчуватися вдома. Краще за все купувати продукти на ринках, гуртівнях - там ціни зазвичай нижчі, ніж у магазині.

3. Використовуйте енергозберігаючі лампи, не забувайте вимикати електроприлади - так зможете знизити рівень витрат на електроенергію. Це ж саме стосується і води. Слідкуйте за водними витратами, не забувайте закривати кран.

Поради рівнянам: як економити воду

4. Відмовтеся від брендового одягу. Можна купувати речі за знижками або користуватися послугами секонд-хендів. Це зовсім не означає, що такий одяг буде гірший за якістю.

Модний шопінг у період кризи: як зекономити

5. Слідкуйте за акціями та розпродажами. Саме в такі періоди можна придбати необхідні речі за більш доступними цінами.

6. Відмовтеся від кредитів, адже зачасту вони стають безкінечними. Якщо вам дуже потрібні кошти, позичте їх у близьких і намагайтеся віддати у найближчий час.

7. Дбайте про своє здоров'я. Ведіть здоровий спосіб життя, проводьте профілактику за допомогою народних методів... Це допоможе зекономити на ліках.

8. Відмовтеся від шкідливих звичок. Пачка цигарок щодня або пляшка пива у місячному підсумку може обернутися кругленькою сумою.

9. Уникайте купівлі побутової техніки. Звісно нова техніка служитиме довше, але якщо можна відремонтувати стару, скористайтеся цим варіантом.

10. Подумайте про додатковий підробіток. Звісно, багато з нас і так більшість часу витрачають на заробляння грошей, але іншого виходу у нас немає. Можете знайти роботу в інтернеті, кількагодинний підробіток післ основної роботи і т.д.

А головне в період кризи - діяти злагоджено. Фінансовий внесок кожного і бажання економити допоможе легше пережити фінансові негаразди.






На правах реклами