Ми у Facebook
15.05.2016, 10:00

Чи потрібно рівнянам залишати речі в комірчині супермаркету

Що робити, якщо охоронці біля входу в супермаркет змушують вас залишити рюкзак/сумку/пакет у комірчині.
Якщо вам зручно нести речі з собою, то ви не змушені погоджуватись залишати їх у комірчинах. Адже полички, що замикаються на ключ, нічим не відрізняються від інших меблів у торгівельному центрі. Супермаркет не надає вам послуг зберігання (як у камері схову на вокзалі), ви не укладаєте договору найму (як із банківським сейфом), а тому відповідальності за залишені речі ніхто не несе (про це, до речі, часто повідомляють на самих комірчинах). Окрім вас, звичайно. Тому заборонити вам увійти на територію закладу з рюкзаком чи сумкою охоронці не мають права. Принаймні через те, що вам не можуть запропонованувати їхнє надійне зберігання: комірчини належно не обладнані.

Чи треба рівнянам платити за товари, які вони розбили у супермаркетах

Проте, вам можуть заборонити заходити до супермаркету з котом чи собакою.

Уніфікованого акта для всієї території України, який би регулював права власників домашників тварин, немає. Проте органи виконавчої влади – обласні або райдержадміністрації ─ приймають локальні Правила тримання тварин громадянами, підприємствами, організаціями. Ці акти в регіонах зазвичай однакові. Вони, зазвичай, забороняють заводити собак і котів у приміщення магазинів.

Право супермаркету і покупця

Стаття 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за приведення собак і котів у громадські місця: можуть зробити попередження або поліцейський складе протокол про адміністративне правопорушення. Якщо доведуть в суді вашу вину, доведеться заплатити штраф від 17 до 51 гривні.





На правах реклами