Ми у Facebook
15.05.2016, 15:30

На чотири роки засудили військового добровольця з Рівненщини

У вівторок, 10 травня, Ізюмський міськрайонний суд Харківської області засудив до чотирьох років позбавлення волі бійця 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар», відомого в Дубно волонтера і активіста - 31-річного Володимира Панкевича.
Володимир Панкевич був помітним громадським діячем у місті Дубно. Після початку війни був волонтером і постійно допомагав бійцям на передовій, а потім пішов служити до "Айдару". У війську Володимир - з 7 березня 2015 року. Займався аеророзвідкою з допомогою безпілотників.

Командир "Азову" порівняв Острозьку академію зі своїм полком

Друзі і побратими характеризують його тільки з найкращого боку, як справжнього патріота своєї країни і називають політв'язнем.

Володимира засудили до чотирьох років позбавлення волі за ч.1 ст.263 КК - Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Зі слів друзів, Володимир раніше розповідав, що проти нього «шиють» справу, що йому підкинули боєприпаси у машину.

ВІДЕО: волонтери-пошуковці збирають останки військових з поля бою

Те, що чоловіка підставили, стверджує й дружина Оксана:

- В січні 2015 року двоє волонтерів відвозили допомогу на передову для українських військових. По дорозі назад їх зупинили на посту ДПС ДПС в м. Ізюм, що на Харківщині. Волонтерів Володимира, Петра та військового, якого вони підвозили, без будь-яких пояснень вивели з машини та завели в приміщення блок-посту. Працівники ДПС (колишні беркутівці) неоднозначно натякали, що їм потрібно платити, щоб волонтери могли їхати далі. Але платити їм ніхто не збирався. Вони ж сказали, що натомість в машині буде знайдено «деякі» речі. Три години бус був відкритим, як виявилось, коли привезли понятих з військкомату, в машині була здерта обшивка, а в грузовому відсіку машини лежали боєприпаси...

За матеріалами "Дзеркало плюс"





На правах реклами