Ми у Facebook
13.05.2016, 11:40

Командир "Азову" порівняв Острозьку академію зі своїм полком

12 травня Андрій Білецький був на Рівненщині з візитом в Остозьку академія.
Командир полку "Азов" Андрій Білецький розповів студентам про таке явище, як "самоорганізація", коли своїми силами українці рятують бійців на передовій, і як добровольці з волонтерами, фактично, самі ж виграють війну.

- Що характерно для українців - це самоорганізація. Саме самоорганізація врятувала українців у XVI - XVII століттях, як національну спільноту і саме самоорганізація виручає українців зараз
, - розповів Андрій Білецький.

Дітей з Рівного запрошують у дитячий військово-патріотичний табір


Традиційно, для лідера Азовського руху була організована екскурсія одним з найстаріших закладів України. Натхненний минулою історією і надзвичайним відродженням Острозької академії, Андрій Білецький порівняв "Азов" з академією.

- Прикладами цього є полк "Азов" і взагалі сучасна українська армія, і прикладами самоорганізації є Острозька академія. Хоч це освіта, а це військова справа, але в них є багато спільного, - додає командир "Азову". - Я маю на увазі те, що як академія не мала і, фактично, не має підтримки від держави, але вона функціонує, і навіть ефективніше, ніж деякі державні установи. От та ж історія з добровільним полком "Азов" - він значно ефективніший, хоч на нього витрачається менше державних грошей.

Андрій Білецький підкреслив, що врятувати державу зможе лише самоорганізація українців на місцях, а найкращими діями держави в цьому випадку буде - не заважати.





На правах реклами