Ми у Facebook
08.06.2016, 12:00

У Дубні хочуть встановити пам'ятник святому

Іов Почаївський

Виготовити його планують за благодійні кошти.
У Дубні планують встановити пам'ятник Іову Почаївському (в миру - Іван Залізо), який жив у 1550–1651 роках. Цей святий був ігуменом Почаївського монастиря, ієромонахом. Відомий, як автор збірки моральних порад і повчань «Пчола Почаївська». Пропагував дотримання принципу некористолюбства.

Пам'ятні місця Рівного

Іов Почаївський також був певний час ігуменом Хрестовоздвиженського монастиря у Дубні, куди його запросив князь Костянтин Василь Острозький.

Встановити пам'ятний знак святому планують у міському сквері на вул.Замковій в процесі його реконструкції. Ескізи реконструкції скверу зі встановленням знаку розробили рівненські архітектор Віктор Синяков та скульптор Володимир Стасюк. Володимир Стасюк, до речі, є автором пам'ятника Тарасу Шевченку та колони Божої Матері у Рівному.

Замість Бульби-Боровця у Рівному хочуть встановити пам'ятник невідомо кому

Влада Дубна планує, що опорядження зовнішнього вигляду колишньої дошки пошани з встановленням пам'ятного знаку Іову Почаївському сформує духовний куточок у центрі міста, біля якого з'явиться можливість проводити богослужіння та інші масові заходи у святкові дні.

Історії зцілення від чудотворної ікони, що перебуває на Рівненщині

Запропоновано пам'ятний знак виконати за благодійні кошти мешканців міста, а реконструкцію частини міського скверу за кошти з місцевого бюджету.



За інформацією міськради Дубна.





На правах реклами