Страви з кабачків на кожен день [РЕЦЕПТИ] [+Фото]
1.Кабачки, запечені з цибулею і помідорами.
Інгредієнти:
2 молодих кабачки
5 великих помідор
1 велика цибулина
200 гр твердого сиру
сіль, перець, базилік.
Приготування:
Кабачки очистити і нарізати кружечками. Помідори так само кружальцями, цибулю кільцями. Форму змастити рослинною олією, викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори. Ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений). Зверху трохи тертого твердого сиру і в духовку на 15-20 хв. Смачна соковита запіканка готова.

2.Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Інгредієнти:
5 невеликих кабачків (1,2кг)
400 гр фаршу
3 середні цибулини
2 ст.л. томатної пасти
7-8 невеликих помідор
100 г твердого сиру (можна і без нього)
4 яйця
150 г сметани
Сіль, перець, соняшникова олія
Приготування:
Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік. Помідори нарізати кружечками. Яйця збити зі сметаною, посолити.
Форму змастити олією, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити сматанно-яєчною сумішшю, посипати тертим сиром. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

3.Фаршировані кабачки.
Інгредієнти:
1 кг кабачків або цукіні
400 гр м'ясного фаршу
0,5 склянки рису
1 склянка сметани
150 гр твердого сиру
1 велика цибулина
2-3 зубчики часнику
зелень - кріп або петрушка
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 2 см. Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см. Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх уздовж, у формі човників.
Рис відварити до готовності. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.
Додати у фарш рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень. Цибулю можна додавати і не обсмажену, тоді її потрібно пропустити через м'ясорубку.
Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко. Готуємо сметанний соус. У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати приправи на ваш смак. Заливаємо цим соусом кабачки. Посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

4. Кабачковий торт
2 молодих кабачки
4 яйця
1 склянка борошна
Сіль перець
1/2 склянки майонезу
2-3 зубчики часнику
4 помідора
зелена цибуля
Приготування:
Кабачки натерти на крупній тертці, потім злегка віджати їх, щоб видалити зайву рідину. До кабачків додати яйця, борошно, посолити і поперчити. Все змішати, щоб вийшло тісто як на оладки.
Сковороду злегка змастити олією і випікати в ній млинці. Тісто при цьому потрібно просто розмазати ложкою по сковороді, щоб млинці не вийшли дуже товстими. Має вийти п'ять млинчиків. Млинці обсмажувати з двох сторін, потім остудити.
У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати. Помідори нарізати кружечками як можна тонше. Тепер збираємо торт. Кожен шар буде таким: млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.
Верхній шар просто прикрашаємо майонезом, помідором і кільцями зеленої цибулі. Готовий торт прибрати в холодильник на півгодинки, можна їсти й відразу.

5. Кабачкова закуска.
Інгредієнти:
1 кабачок середній
2 помідора
1 морквина
130 гр твердого сиру
часник за смаком, майонез, зелень.
Приготування:
Кабачок порізати кільцями, посолити і залишити на 10 хв. Помідори порізати кільцями. З кабачків злити рідину, обваляти в борошні й обсмажити з 2х сторін до золотистої скоринки.
Моркву і сир потерти на дрібній тертці.
Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат. Прикрасити зеленню.

Смачного!
Статті до теми:
Маринуємо кабачки по-корейськи [РЕЦЕПТ]
Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]
По-справжньому літнє овочеве рагу з кабачками [ВІДЕОРЕЦЕПТ]

У Костополі відкриють центр підтримки ветеранів та родин загиблих воїнів завдяки японському гранту

На Рівненщині, а саме у Костополі, незабаром відкриється важливий центр підтримки для ветеранів, їхніх родин, а також рідних полеглих та зниклих безвісти воїнів. Ініціатива реалізується громадською організацією "Батьки Янголів", яка об'єднує родини захисників.
переглядів: 93
Онлайн-шлюб через «Дію»: як пара одружилась, перебуваючи в різних країнах [+ІНТЕРВ'Ю]

З осені 2024 року українці отримали нову можливість — одружуватись онлайн через застосунок «Дія». Усе — за кілька кліків на смартфоні, без черг у РАЦСі, поїздок і довідок. Ми поспілкувались із Оленою з Житомирщини, яка 27 червня 2025 року вийшла заміж через нову цифрову послугу. Її історія — про любов, відстань і сучасні можливості.
переглядів: 96
Сліди предків: на Рівненщині виявили поховання XII століття

Під сосновими схилами Пересопниці цього липня розгорнулася нова сторінка української історії: в рамках грантового проєкту «Археологічна майстерня в Пересопниці», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду, тут стартували археологічні дослідження.
переглядів: 199
7 липня Рівне проведе в останню путь захисника Сергія Дударя, який загинув на Куп'янському напрямку

У понеділок, 7 липня, Рівне проведе в останню путь свого захисника – сержанта Сергія Михайловича Дударя, який віддав життя за Україну, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок на Куп'янському напрямку. Герой загинув 1 липня 2025 року у віці 48 років.
переглядів: 212
Рівненщина попрощалася з чотирма загиблими захисниками України

5 липня о 09:00 на Рівненщині вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих воїнів, які віддали життя за Україну. В різних громадах області відбулися церемонії прощання з Володимиром Губенею, Володимиром Симончуком, Іваном Вишневським та Олегом Семчуком.
переглядів: 506