Ми у Facebook
16.08.2016, 21:15

Благодир: українського аграрія треба підтримувати, а не змушувати відавати останнє

Депутат Рівненської обласної ради і голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Юрій Благодир прокоментував поточну ситуацію в аграрному секторі країни в інтерв’ю для Гощанської районної газети.
Як зазначає Юрій Благодир, ситуація, яка склалась у державі, не сприяє не лише розвиткові, а й загалом діяльності сільгосппідприємств. І на це є одразу декілька причин: по-перше, це зростання собівартості одиниці продукції при непропорційному зростанні ціни на готову продукцію; по-друге, недоступність кредитів від банків; по-третє, фіскальні дії держави.

«Звісно українські реалії ставлять сільгоспвиробників у доволі невигідне становище. А тим часом держава не те що не підставляє плече, вона задля латання дірок у бюджеті вводить ще й додаткове вилучення з агросектору. Цьогоріч уперше було запроваджено практику переведення агропідприємств на загальну систему оподаткування» - наголосив депутат.

Юрій Благодир вважає, що дії влади не можна назвати ефективними з точки зору розвитку бізнесу. Оскільки агропромисловий комплекс сьогодні є основним експортером, донором країни у площині надходження валюти, фіскальний тиск на нього є невиправданим. «У такій ситуації логічно було б сказати: друзі, ураховуючи, що аграрний сектор – це драйвер економіки, найбільша конкурентна перевага країни, ми відпускаємо віжці, розвивайтесь, рухайтесь вперед. Бо, чим ліпше ви буде працювати, тим більше грошей надійде в державу і тим більше виручки ми отримаємо від експорту» - вважає голова комісії.

Як приклад роботи з АПК депутат називає Європейський Союз: собівартість вирощування продукції рослинництва в країнах Європи покривається за рахунок державних дотацій. «Чеські, німецькі, польські виробники працюють в однакових умовах. І вони бояться конкурувати з нами, бо знають, що так затято працювати, як звикли українці, вони не зможуть. Ми потенційно сильніші. У таких умовах, в яких працюємо ми, вони б не вижили» - резюмував Юрій Благодир.

До теми:

Порятунок рівнян від високих цін на продукти - власна земельна ділянка

Не газом єдиним: енергозберігаючі можливості аграрного комплексу

Благодир: українська система управління державою у глибокій кризі





На правах реклами