Ми у Facebook
21.12.2016, 10:20

Голова Рівненської ОДА просить у міністра ввести в область Нацгвардію

Фото: zn.ua

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко просить міністра МВС Арсена Авакова повернути підрозділи Нацгвардії в "бурштинові" райони.
"Ще 15 грудня, після наради з силовиками та головами райдержадміністрацій північних районів підписав план заходів щодо боротьби з нелегальним видобутком бурштину. Серед іншого в плані передбачається звернення обласної державної адміністрації щодо повернення підрозділів Національної поліції та частин Національної гвардії до північних районів Рівненщини.", - йдеться у повідомленні голови ОДА.

Відтак, на виконання цього пункту плану очільник області направив лист до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням повернути підрозділи Національної поліції та частини Національної гвардії на північ області.

"До законодавчого врегулювання питання видобутку бурштину дуже важливо призупинити його нелегальний видобуток, і як наслідок зменшити криміногенну напругу в регіоні", - заявив Муляренко.

Це вже не вперше голова Рівненської ОДА просить допомоги у Нацгрвадії. Нагадаємо, що попередній керівник Рівненськоі області Віталій Чугунніков у березні 2016 року просив Арсена Авакова ввести Нацгвардію в бурштинові райони. Після цього в область направили кілька спецпідрозділів і створили в Сарнах оперативний штаб.

Як відпрацьовуватимуть через карантин навчальну програму школярі Рівненщини


Як повідомляв портал “ОГО”, не так давно бурштинокопачі активізувалися в урочищі “Гальбино” поблизу селища Клесів Сарненського району. Про те, щоб вони припинили нелегальний промисел, домовлявся бувший начальник рівненської поліції Сергій Князєв. Старателі його тоді буцімто послухали і почали поволі припиняти свій незаконний промисел.

Скоро у Рівному з'явиться велопатруль


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами