Ми у Facebook
04.01.2017, 11:00

Кого втратило Рівне в 2016 році (+ФОТО)

Наприкінці року, що минає, ОГО згадує відомих людей Рівного, яких вже немає з нами...



Сергій Семенець



Головного архітектора Рівного Сергія Семенця, якому було 55 років, знайшли непритомним близько опівночі недалеко від його будинку у селі Зоря Рівненського району. 16 квітня, майже через місяць після побиття, Сергій Семенець помер в центральній міській лікарні Рівного. Колеги Семенця припускають, що він поплатився здоров'ям через свою принциповість, бо відмовився підписати якийсь сумнівний дозвіл. З травня 2014 року був на посаді Головного архітектора Рівного. Як архітектор неодноразово нагороджувався почесними грамотами Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Рівненської міської ради та виконавчого комітету, Управління містобудування та архітектури Рівненської ОДА.


Андрій Моїсеєнко



23 червня на 93 році життя помер останній визволитель Рівного від нацистських загарбників під час Другої світової війни Андрій Моїсеєнко. Коли почалася війна, Андрію Моїсеєнку виповнилося всього 18 років. Коли йому був 21 рік, боєць брав участь в операції звільнення Рівного. Помер останній визволитель у лікарні, куди потрапив з переломом ноги напередодні.


Андрій Лимич



23 липня місто втратило відомого лікаря нетрадиційної медицини 65-річного Андрія Лимича. Його знайшли вбитим у приватному офісі. Андрій Іванович був знаний завдяки багаторічним дослідженням історії свого роду, адже зібрав колись у Рівному понад 300 родичів. Він був єдиним в Україні лікарем-рефлексотерапевтом, хто володів методом лікування алкоголізму голковколюванням.


Володимир Мороз



Серце колишнього мера Рівного Володимира Мороза зупинилося 7 вересня уночі. Володимир Мороз став очільником Рівного у 1993 році, коли його попередник Іван Федів добровільно склав повноваження мера. Перед цим, з листопада 1991 року, Володимир Мороз працював першим заступником голови міськвиконкому. Містом керував до 1998 року, доки не програв вибори. Головним своїм досягенням на посаді міського голови вважав розширення меж Рівного, приєднавши до міста нові мікрорайони – Тинне та Новий Двір. Також Володимир Мороз очолював Асоціацію міст України, працював в Адміністрації Президента, був заступником гендиректора УДППЗ “Укрпошта”. Під кінець 2006 року перейшов на роботу в апарат Верховної Ради. Володимир Мороз, хоча і жив останнім часом у Києві, але заповідав поховати себе у Рівному.

Рівнянин опублікував спогади про померлого колишнього мера


Лілія Котовська



Директор гімназії "Престиж", голова ради директорів шкіл Рівного, заслужений вчитель України Лілія Котовська пішла з життя в суботу, 10 грудня, у день свого 60-річного ювілею. Відома рівнянка страждала від невиліковної хвороби. Лілія Котовська, вчитель початкових класів, довгий час керувала СШ №23, а у 2004 році реорганізувала НВК "Престиж".





На правах реклами