Ми у Facebook
07.01.2017, 15:30

Керівник "ДІЯ" на Рівненщині Роман Коваль: "2017 рік має стати переломним"

Керівник обласного осередку "Державницької ініціативи Яроша" Роман КОВАЛЬ підсумовує досвід, здобутий у 2016-му, добровольцями на сході, мешканцями Рівненщини та українцями в цілому.
– 2016 рік нас багато чого навчив: хлопці на сході стали значно вправнішими вояками, українці зрозуміли, що владу треба жорсткіше контролювати, та і владці починають розуміти, що вони – наймані працівники на службі у народу.

...Нещодавно повернувся з Мар'їнки Донецької області, де дислокується підрозділ 18-го загону територіальної оборони. Зараз він перейменований у Тактичну групу “Волинь”, адже до нього вступило багато хлопців з Центральної та Східної України, але командир Володимир Андрушечко, друг “Тихий” і керівництво – добровольці з Рівненщини.

25: творці Незалежності. Роман Коваль: "Ми є великий, сильний і нескорений народ"

Підтвердженням того, що наші хлопці навчились воювати, є те, що нині вони на передовій ділянці, за 400 метрів від окопів противника, а командири Збройних Сил України звертаються до них за допомогою. Сміливо можу сказати, що дисципліна у добровольців краща, аніж у підрозділах ЗСУ, які воюють на сході. Сформовано групи артилерії, розвідки, є штурмовики. Наразі працюємо над тим, щоб була ще й група снайперів.

Думаю, таки постане питання звільнення східних областей від ворожих збройних формувань. І коли наші хлопці навчаться воювати як професійні військові, то саме з підрозділу, який було сформовано на Рівненщині, буде створено 3-й батальйон Української добровольчої армії.

Роман Коваль: "Україні потрібна резервна армія"

Якщо хочемо ці території повернути, то, окрім силової підтримки, потрібна й інформаційна – вона там слабенька. Я завжди був прихильником думки, що ми повинні показати не лише силу зброї, а й силу розвитку України. Якщо громадяни почуватимуться потрібними для країни, забезпеченими – то, звичайно ж, вони будуть підтримувати Україну.

2017 рік має стати переломним. Ми вже маємо сильнішу армію, яка готова захистити свою територію і навіть звільнити окуповані. І реформування ЗСУ продовжується. Є стабілізаційні процеси в економіці й соціальному розвитку. Наші вояки на сході за цей рік стали впертішими, а українці – свідомішими. І якщо не буде спроби дестабілізувати ситуацію всередині країни, то будемо рухатися в бік розвитку.

Патріоти Рівненщини сформували Комітет національної дії

Передусім маємо підтримати Збройні Сили України, адже вони є і захистом, і фактором стабільності в державі. Також слід сильніше контролювати владу. На посади в усіх галузях мають прийти нові люди, національно свідомі.
Це стосується і Рівненщини, де, незважаючи на всі проведені за рік арешти посадовців, причетних до незаконного видобутку бурштину, кришують цей бізнес все ті ж структури. Так само гроші йдуть на Київ. Ціни на електроенергію постійно ростуть, хоча для нашої області вона мала би бути дешевшою в рази – і це питання потрібно вирішити у Верховній Раді.

Хочу побажати у Новому році всім нам мужності й терпіння. Не втратити віру в те, за що боремося. Адже майбутнє України залежить від кожного з нас. Надії на те, що ми зможемо об'єднати Україну та вивести її на новий, вищий рівень. Нехай Різдво Христове принесе в кожну домівку мир та спокій, достаток та впевненість у завтрашньому дні.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ