Ми у Facebook
19.08.2016, 14:20

25: творці Незалежності. Роман Коваль: "Ми є великий, сильний і нескорений народ"

Напередодні 25-ї річниці Незалежності журнал "Вітаємо!" поспілкувався з керівником "Державницької ініціативи Яроша" Романом Ковалем, який зі своїми хлопцями змушений вкотре відстоювати незалежність нашої країни в період неоголошеної війни. 
– Обстріли наших позицій ведуться постійно, – розповідає Роман Коваль, – тому перш за все, я хочу подякувати тим волонтерам, які нам допомагають. Тим людям, котрі підтримують наших бійців. Адже фактично наша українська армія сьогодні існує лише за рахунок волонтерського руху, тих небайдужих громадян, які допомагають і коштами, і продуктами харчування. Ми до цього часу ще не визнані як учасники антитерористичної операції, незважаючи на те, що беремо участь у бойових діях. Але ми робимо свою роботу і будемо її робити, незалежно від того, визнані ми чи ні.

За словами Романа Коваля, їх часто запитують, чому вони не хочуть увійти в склад Збройних Сил України. 

– Якщо б ми зараз увійшли у склад ЗСУ чи МВС, нас би там ущемляли. Адже наші хлопці – ідеологічно підковані люди. Ви розумієте чому ми їздимо сьогодні в Широкіно на схід? Тому що наша Україна велика і єдина. Ми будемо її захищати, не дивлячись на те, що нас обзивають і бандерівцями, і фашистами. Ми захищаємо свою державу. А це почесно і відповідально. Наші хлопці не вживають навіть спиртного. Якщо ми кого-небудь би зловили на цьому, то одразу б вигнали. Окрім того, я не хочу, щоб у нашому батальйоні були навіть жінки.

Адже жінки повинні виховувати дітей, це не їхня справа воювати, це справа мужчин. Тому навіть кухарі й ті, хто займається пранням – це у нас чоловіки. Війна в Україні ще не завершується. Це дуже чітко відчуваєш, коли приїжджаєш туди: лунають постріли, є розриви мін чи снарядів. Ти розумієш, що ми перебуваємо в зоні навіть не антитеристичної операції, а в зоні війни.

Останнім часом часто можна почути, що Росія збирається почати повномасштабну війну з Україною. Це все робиться через бездарність керівництва і через деградацію російського політикуму. Росія завжди протягом століть поступала з усіма з позиції сили. Ми прекрасно розуміємо, що Україна зараз стала сильнішою і в людському ресурсі, і у військовому потенціалі, і в духовному сенсі. І Росія побоюється зростання величі України. Українці можуть вистояти сьогодні проти агресії, навіть якщо почнеться повномасштабна війна. Але Росія також боїться, що можуть початися рухи всередині Росії. І війна з Україною може спровокувати початок розпаду Росії. Тим не менше, ми повинні бути постійно готові до повномасштабної війни, і наші хлопці готують себе до цього на сході. Саме серед них будуть ті люди, що зможуть захистити нашу державу. 

Роман Коваль: Україні потрібна національна диктатура [+Відео]

Напередодні Дня Незалежності я хотів би в першу чергу побажати всім впевненості в тому, що ми є великий, сильний і нескорений народ. Ми обов’язково переможемо в тому протистоянні, яке сьогодні нав’язане нам зовні і збережемо територіальну цілісність. Бажаю всім українцям сили духу, мужності і терпіння!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ