Ми у Facebook
12.01.2017, 18:30

Декілька правил зимової рибалки

Люті морози сприяли тому, що рибалки можуть з впевненістю ставати на лід та відкривати сезон зимової риболовлі.
Особливо популярний зараз зимовий спінінг. Риба хоч і стала більш млява і пасивна (не вся і не скрізь), все ж харчуватися не перестала і нікуди з водойми не поділася. Взимку з льоду можна зловити практично будь-який вид риби. Якщо Ви затятий шанувальник поплавця або фідера, Вам не складе ніяких труднощів успішно вполювати окуня, щуку і судака. Загалом, все максимально універсально, але разом з тим дуже різноманітно і захоплююче.

Як упіймати велику щуку: секрети весняного лову від рівненських рибалок

Не найголовніша частина оснащення на зимовій рибалці. Але від того, наскільки зручно вона розташовується в руці рибалки, багато в чому залежить правильне виконання всіх технічних елементів лову. Основні вимоги, що ставляться до зимової вудочки, - це максимально мала вага, вільний хід і намотування жилки.

Рівненський рибалка впіймав на Горині двометрового сома

Проте пам’ятайте про заборону на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах (наказ Рівнерибоохорони за № 13-ОД від 25 жовтня 2016 року). Згідно Правил любительського і спортивного рибальства: «…любительський лов риби в зимовий період від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше N 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків:
- на водоймах загального користування – не більше п'яти на рибалку.

За матеріалами www.rivneruboohorona.io.ua





На правах реклами