Ми у Facebook
03.05.2011, 14:10

Рівненський рибалка впіймав на Горині двометрового сома

Риболовлею на професійному рівні рівнянин Василь Мельник захоплюється майже три десятиліття. За ці роки найбільшим його трофеєм був короп вагою 9,5 кілограма. Однак справжнє везіння рівнянина чекало на третій день Пасхи, коли на його вудлище клюнув велетенський сом.
— Спочатку, коли вудку потягло за течією, подумав, що зачепився за корч, якого несе течією. Уже коли припідняв вудку, побачив голову великої риби, — ділиться враженнями рівнянин Василь Мельник.

Виявляється, у річці Горинь одразу за містом на блешню клюнув велетенський сом. Щасливий рибалка тоді не розгубився, а боровся зі здобиччю більш ніж півгодини. За цей час рибина вибилась із сил.



— Усі рибалки знають, що рибу легко брати на мілині, тож коли витяг сома на мілке місце — вудку віддав потримати іншому рибалці, яких у той момент зібралося чимало на березі. Сам зайшов у воду і, всунувши руку у пащу своєму трофеєві, схопив сома за зябра, — пригадує він.

— Тоді ж одразу повіз сома у магазин важити. Улов заважив 41 кілограм, а довжиною був 1 метр 94 сантиметри.



Радістю улову Василь Мельник по телефону поділився із дружиною, яка попросила заїхати до неї на роботу, щоб побачили колеги. Із рибою весь час усі фотографувались, а затяті любителі риболовлі навіть додому приїжджали подивитись на цей улов.

М’ясо велетенської рибини поділили у родині, а найсмачнішими для Василя Мельника видались котлети із рівненського сома.





На правах реклами