Ми у Facebook
26.01.2017, 13:30

Дача. Сад. Город. Як правильно доглядати за "грошовим деревом"

Товстянка звичайна або "грошове дерево" уже давно вважається символом матеріального благополуччя. Доглядати за цією кімнатною рослиною не так вже й просто, але, доклавши трохи зусиль, ви отримаєте чудову окрасу для вашого житла.
"Грошове дерево" зовнішнім виглядом чимось нагадує славнозвісний бонсай, але неправильний догляд може зробити з цієї рослини зовсім не символ багатства.



Для того, аби ваша товстянка виросла гарною, варто знати основні правила догляду за нею:

1. Маленький горщик. Товстянка не любить великий обсяг землі. В такому випадку вона стає тонкою і слабкою. Краще обрати маленький і більш плоский горщик - так ваше "грошове дерево" буде краще розростатися і тягнутися в сторони.

2. Правильний грунт. Найоптимальнішим варіантом для товстянки буде суміш піску та гравію, яку можна придбати в магазинах.

3. Догляд за корінням. Якщо при пересадці ви помітили, що корінь рослини сильно виріс в довжину, трохи скоротіть його ножицями, так, щоб він вдало вміщувався в новий горщик.

4. Полив рослини. Поливати "грошове дерево" потрібно часто але не великою кількістю води. Достатньо просто злегка орошувати землю в горщику.

5. Розгалуження. Якщо ваше дерево маленьке і ніяк не галузиться в сторони, відщипніть 2 маленьких верхніх листочки. Потім на цьому місці моє початися розгалуження. Якщо рослина знову ростиме вгору, можна повторити процедуру.

6. Розмноження рослини. Розмножити товстянку дуже просто. Для цього варто лише поставити у воду невелику гілочку від дорослої рослини, яка через кілька днів дасть коріння. Готовий пагін посадіть у грунт і поливайте.

Спробуйте дотримуватися усіх порад і з часом у вашому будинку ростиме розкішне "грошове дерево".



Читати також:

Як виростити вдома кавове дерево

Кімнатні рослини, які очищають повітря

Як розмножити горіхи з насіння





На правах реклами