Ми у Facebook
04.04.2017, 10:58

Олімпіада відкрила Марті далекий острів Флоренс із дивовижним вулканом Килімуту

Костопільщина багата своїми талантами. Тут народилися і виросли відомі науковці, технологи, лікарі і педагоги, митці і спортсмени.
Багато років поспіль Костопільський район є флагманом Рівненщини по юних обдаруваннях. Так цьогоріч учасниками обласних олімпіад стали 70 школярів району, які вибороли 38 призових місць. Традиційно талановиту молодь району підтримує деревообробне підприємство «Свиспан Лімітед», яке вже понад 14 років опікується освітнім проектом «Творча обдарованість» , оплачує проїзд учасників на олімпіади та конкурси, преміює найкращих учнів району.

Цього року найкращі результати серед оліміпіадистів продемонструвала Костопільска ЗОШ №4. Саме її вихованці досягли найкращих результатів у III (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад із навчальних предметів у 2016-2017 навчальному році, виборовши 6 призових місць. Справжньою гордістю школи є учениця 9 класу Марта Слободенюк, котра відзначилася міцними знаннями аж з трьох предметів. Ця здібна дівчина виборола другі місця з математики й української мови та посіла третє місце з географії.

Марта Слободенюк
Марта Слободенюк


- Географія приваблює мене своєю загадковістю, - розповідає Марта. – Тому в майбутньому я хотіла б пов’язати своє життя з нею і стати геологом.. А найбільше мене цікавить екзотика Індонезії та Океанії, особливо ж острів Флоренс, розташований у центральній частині Зондських островів. Він дивовижний вулканом Килімуту. Цей вулкан згаслий, тому в його кратері «оселилися» три озера, які періодично змінюють свій колір. Люди, що живуть на Флоренсі, вірять у містичну силу цих озер. Звісно, що ці та інші знання відкрила для себе завдяки участі в олімпіаді.

Іншим призером III туру олімпіади з географії є одинадцятикласник Юрій Ткачук. У майбутньому хлопець мріє стати програмістом, тому приділяє увагу не лише географії, а й інформатиці.

Юрій Ткачук
Юрій Ткачук


- Інформатика – це новітні технології, а новітні технології – це рух вперед. Без цього нема майбутнього, - так коментує своє захоплення інформатикою Юрій
Ткачук.

За високою результативністю дітей стоїть клопітка праця педагогів. Найбільше переможців обласного етапу олімпіад підготували педагоги міських закладів освіти, зокрема Валерій Кузьмійчук Володимирович, учитель географії Костопільської ЗОШ №4, який підготував обох вищеназваних призерів обласної олімпіади та Семещук Ігор Лаврентійович, учитель фізики Костопільського НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія ім. Т.Г. Шевченка»,


Валерій Кузьмійчук
Валерій Кузьмійчук


- Вважаю, що талант становить лише один відсоток здібностей учня, а решта дев’яносто дев’ять – це повсякденна наполеглива праця. Оце і є увесь секрет, - ділиться думками вчитель географії Валерій Кузьмійчук – Тому я раджу своїм вихованцям побільше працювати самостійно, багато читати, вдумливо вникати в суть явищ. Бо, як кажуть, якщо ти сам знайдеш дорогу, ти її запам’ятаєш, а коли просто йтимеш за кимось, мало ймовірно, що будеш пам’ятати.

До зіркового учнівського сузір’я талановитих шкільних олімпійців входять також учень 8 класу Юрій Чепела та десятикласниця Мар’яна Шулякова. Юрій виборов друге місце в олімпіаді з історії. В майбутньому мріє стати хорошим юристом, тому готується до цього вже зараз.

Юрій Чепела
Юрій Чепела


- Історія для мене – це подорож в минуле та знайомство з цікавими особистостями, які жили в різні епохи існування людства. Вона допомагає розібратися в тому, яких помилок варто уникати в майбутньому, - мовить Юрій Чепела.

Мар’яна Шулякова, котра посіла третє місце в олімпіаді з трудового навчання, ще не визначилася зі своєю майбутньою професією. Однак учениця вважає, що олімпіада дала їй змогу випробувати власні можливості та повірити в себе.

Окрім того, хороші результати продемонстрували й інші школярі району:
Павлюк Анастасія, учениця 10 класу Костопільської ЗОШ №5 (українська мова та
література, історія – ІІІ місця, російська мова та література – ІІ місце), Кручок Софія, учениця 10 класу Костопільської ЗОШ №3 (хімія – ІІ місце, фізика – ІІІ місце), Болюх Ірина, учениця 10 класу Костопільської ЗОШ№5 (англійська мова, правознавство – ІІІ місця), Кулініч Марина, учениця 9 класу Костопільської ЗОШ №6 (англійська мова, українська мова та література - ІІІ місця), Білоус Олександр, учень 11 класу Костопільської ЗОШ №5 (хімія - ІІ місце, фізика – ІІІ місця), Козачок Назарій, учень 9 класу Костопільської ЗОШ №2 (хімія, біологія – ІІІ місця).

Кожна дитина має свої таланти. Дуже важливо їх вчасно розкривати і правильно розвивати. Адже освіта для молоді – це її майбутнє, а молодь – це надія та майбутнє нашого суспільства.






На правах реклами