Ми у Facebook
29.12.2016, 16:40

ТОВ «Свиспан Лімітед» — зроблено в Україні

«Свиспан Лімітед» — назва цього підприємства знайома жителям області. Працюючи майже 14 років на ринку, компанія завоювала довіру мільйонів споживачів і стала лідером з виробництва деревостружкових плит в Україні.
Сьогодні ТОВ «Свиспан Лімітед» — це потужний національний виробник, що забезпечує роботою близько 800 працівників і постійно робить вагомий внесок у розвиток української економіки. А ще — це невід’ємна частина Костополя, його історії та успіху. Адже з 50-х років минулого століття з розбудови Костопільського ДБК почалась розбудова міста та розквіт деревообробки нашого краю.



Нове відродження ДБК

У 2003 році швейцарська компанія Sorbes AG вирішила інвестувати у Костопільський домобудівний комбінат та почати новий виток його розвитку. Цього ж року створюється товариство «Свиспан Лімітед». Амбітні плани інвесторів вивести збиткове підприємство у лідери дерево-обробної галузі України, вже за три роки почали реалізовуватись. Завдяки інвестиціям на підприємстві було здійснено модернізацію виробництва та побудовано три нові виробничі лінії: одну для виробництва ДСП та дві лінії ламінування. Поруч із цим, компанія стрімко розвиває географію збуту та виходить на ринки Західної Європи та Азії. За три роки роботи ТОВ «Свиспан Лімітед» стає провідним виробником меблевих плит в Україні, а Костопіль отримує найбільшого роботодавця та платника податків регіону.



Щорічно підприємство виробляє близько 300 тисяч м3 деревостружкових плит та понад 200 тисяч м3 ламінованих плит. Завдяки тому, що продукція відповідає високим європейським стандартам якості, сьогодні плити Swisspan by Sorbes продають у більшості країн Західної Європи. Але, без-заперечно, ринок збуту No1 — це Україна. І це не дивно, адже підтримка вітчизняної промисловості та національного виробника — запорука стабільності та розвитку економіки будь-якої держави. Якщо подивитись на досвід таких країн, як Німеччина, Японія, Франція, то основним гарантом стабільності їх економіки є розвинена промисловість, що формує майже третину ВВП.




Підтримка вітчизняного виробника – запорука добробуту держави та регіону

Сьогодні саме деревообробна галузь демонструє, що економіку України можна і потрібно відроджувати лише завдяки національному виробникові, який не лише приносить чималий прибуток до державного бюджету, а й сприяє розвитку регіону. Україна має всі можливості, щоб стати сильною, успішною та впливовою державою в світі. І вітчизняна промисловість – цьому запорука.



– Сьогодні основне завдання нашого підприємства – забезпечувати людей роботою, а український ринок – продукцією вітчизняного виробництва, – розповідає директор ТОВ «Свиспан Лімітед» Юлія ФЕДИШИН. – Звичайно, соціально-економічна ситуація, яка склалася в Україні сьогодні, вплинула і на нашу діяльність. З початком конфлікту на Сході ми повністю розірвали відносини з Росією, втратили інші східні ринки збуту.



Окрім того, фінансово-економічна криза, інфляція, здорожчання сировини та енергоносіїв – це ті реалії, в яких сьогодні опинилася промисловість України. Тому ми оптимізували все виробництво та збут таким чином, щоб виготовляти недорогу та якісну продукцію, постійно урізноманітнюємо асортимент, щоб надавати нашим клієнтам кращі рішення при виробництві меблів. Разом з тим екологічна безпека та підвищення рівня умов праці на підприємстві — серед пріоритетних завдань на наступний рік. Впровадження нових технологій та використання сертифікованої сировини згідно з міжнародною сертифікацією FCS, дозволяє нам виготовляти якісну та екологічно безпечну продукцію, яка відповідає нормам європейських стандартів Е1. Сертифікат FCS підтверджує, що деревина надходить з лісів, де господарство ведеться відповідально, а ліси після вирубки будуть відновлені.






Ми маємо забезпечувати людей роботою, а український ринок – продукцією вітчизняного виробництва

Вже понад півстоліття місто й виробництво живуть та працюють поруч. Разом долають складнощі, радіють успіхам і досягненням. ТОВ «Свиспан Лімітед» є бюджетоутворюючим підприємством Костополя, а також найбільшим платником податків та роботодавцем району. Тому добробут міста беззаперечно пов'язаний зі стабільною роботою деревообробного гіганта. Лише впродовж цього року тільки у місцеву скарбницю ТОВ «Свиспан Лімітед» сплатив понад 7,5 млн грн податків, що пішли на ремонти шкіл та лікарень, благоустрій міста й інші важливі для громади потреби. Поруч з тим основними напрямками соціальної відповідальності компанії є підтримка талановитої та творчої молоді Костопільщини, спортивних заходів, надання допомоги дітям з особливими потребами, співпраця з волонтерами та допомога військовим у зоні АТО.






У Новий рік підприємство входить із новими цілями. Забезпечувати своїх клієнтів не лише високою якістю плит, а й дизайнерськими новинками, зберегти лідируючі позиції та розширювати кордони ринків збуту — ось амбітні завдання колективу ТОВ “Свиспан Лімітед” на прийдешній 2017 рік. Потрібно невпинно йти вперед, досягаючи нових висот та звершень, і при цьому зберігати та примножувати весь той потенціал і досягнення, які набуті в попередні роки. Запорука досягнення наміченого — поліпшення умов праці та кваліфі-кації працівників, які, власне, і творять майбутнє та сьогодення підприємства, активний діалог з громадою, яка у Костополі завжди висловлює свою позицію. А отже попереду в підприємства та міста нові досягнення та нові спільні здобутки.








На правах реклами