Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?
Найкраще брати охолоджене м'ясо.Таким воно стає після витримки в прохолодному місці, час витримки залежить від сорту м'яса та від умов зберігання. Температура такого м'яса варіюється від 0 до 4 градусів у товщі м'язів. В охолодженого м'яса з'являється властива йому скоринка підсихання і еластичність.
Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлика?
- Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і відталого, потрібно надавити на нього пальцем: м'ясо має бути пружним. У відталого м'яса - більш інтенсивний колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.
- М'ясо обов'язково потрібно понюхати. Запах у жодному разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б зовсім трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гнилизною - від покупки треба відмовитися.
- Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянцеве, з легким відблиском, рівномірного кольору.
Не беріть темне м'ясо - швидше за все воно старе й годиться хіба що на суп.
- На дотик м'ясо не повинно бути вологим, липким, не повинно сочитися кров'ю.
- Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо. Якщо не хочете бруднити руки, доможіться від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх сторін. Урахуйте, що м'ясо потім потрібно нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру та жили.
Як пити і не хмеліти?
- Можливо, найбільш корисною порадою у справі вибору м'яса для стейку або відбивних на ринку, буде рекомендація робити покупки тільки в ранкові години. На прилавках більше ласих шматочків і за день м'ясо не встигне належатися і перемацатися багатьма покупцями, а також є досить висока ймовірність, що шматок, який ви виберете, був вирізаний з туші кілька хвилин назад або в крайньому випадку - напередодні ввечері.

Шашлик зі свинини зіпсувати практично неможливо. Це м'ясо соковите та м'яке. В ідеалі необхідно взяти шматок, що називається "ошийок" - ця частина розташована уздовж хребта на шиї. М'ясо звідси найніжніше, прожилки жиру в ньому розташовані рівномірно. З однієї туші виходить 1,5-2 кг ошийка. Для шашлику також підійде м'ясо, розташоване уздовж хребта на спині. Сало з нього найкраще повністю видалити. Із задньої частини туші вийде сухий і жорсткий шашлик, тому що м'ясо тут найпісніше.
Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Популярний шашлик з яловичини, але він виходить більш жорстким. Щоб цього уникнути, краще вибрати для страви вирізку або філейну частину.
За матеріалами domovyk.com

відпочинок на природі, провідна неділя, травневі свята, пікнік, свіже м'ясо, шашлик, м'ясо, споживач
Що має бути в тривожній валізі: перелік

Ніч на 9 липня знову нагадала українцям про реальність війни. Масштабна повітряна тривога, обстріли, вибухи у різних регіонах країни — все це вкотре підкреслює важливість готовності до надзвичайної ситуації.
переглядів: 90
Як вранці з рівненського автовокзалу їдуть автобуси і маршрутки

Зараз чимало людей вирушає у мандри: літо кличе у дорогу! А запорука успішної мандрівки часто полягає у доброму плануванні. А спланувати свою подорож неможливо, якщо не враховувати розклад руху автобусів і маршруток. І краще це робити завчасно!
переглядів: 116
Головні новини і події за ніч 9 липня

Ніч на 9 липня в Україні виявилася однією з найнапруженіших за останній час. По всій країні кілька разів оголошувалася масштабна повітряна тривога. Росія піднімала у небо літаки МіГ-31К, з яких традиційно запускають ракети типу «Кинджал».
переглядів: 318
Що в Україні святкують 9 липня

У вівторок, 9 липня, в Україні та світі відзначають низку важливих подій — як релігійних, так і світських. Цей день має історичне та духовне значення, а також є пам’ятним для кількох країн.
переглядів: 250
10 липня небо освітить повня у Козерозі: що потрібно знати про "Оленячий Місяць" 10 липня та як використати його енергію

У четвер, 10 липня 2025 року, небо освітить повний Місяць, який цього разу сяє у знаку Козерога. Це явище, відоме як «Оленячий Місяць» (Buck Moon), обіцяє потужний заряд енергії, що підштовхуватиме до змін, особливо у професійній сфері. Астрологи стверджують, що це ідеальний час для позбавлення від старого багажу та відкриття дверей для нових можливостей.
переглядів: 275