Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?
Найкраще брати охолоджене м'ясо.Таким воно стає після витримки в прохолодному місці, час витримки залежить від сорту м'яса та від умов зберігання. Температура такого м'яса варіюється від 0 до 4 градусів у товщі м'язів. В охолодженого м'яса з'являється властива йому скоринка підсихання і еластичність.
Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлика?
- Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і відталого, потрібно надавити на нього пальцем: м'ясо має бути пружним. У відталого м'яса - більш інтенсивний колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.
- М'ясо обов'язково потрібно понюхати. Запах у жодному разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б зовсім трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гнилизною - від покупки треба відмовитися.
- Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянцеве, з легким відблиском, рівномірного кольору.
Не беріть темне м'ясо - швидше за все воно старе й годиться хіба що на суп.
- На дотик м'ясо не повинно бути вологим, липким, не повинно сочитися кров'ю.
- Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо. Якщо не хочете бруднити руки, доможіться від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх сторін. Урахуйте, що м'ясо потім потрібно нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру та жили.
Як пити і не хмеліти?
- Можливо, найбільш корисною порадою у справі вибору м'яса для стейку або відбивних на ринку, буде рекомендація робити покупки тільки в ранкові години. На прилавках більше ласих шматочків і за день м'ясо не встигне належатися і перемацатися багатьма покупцями, а також є досить висока ймовірність, що шматок, який ви виберете, був вирізаний з туші кілька хвилин назад або в крайньому випадку - напередодні ввечері.

Шашлик зі свинини зіпсувати практично неможливо. Це м'ясо соковите та м'яке. В ідеалі необхідно взяти шматок, що називається "ошийок" - ця частина розташована уздовж хребта на шиї. М'ясо звідси найніжніше, прожилки жиру в ньому розташовані рівномірно. З однієї туші виходить 1,5-2 кг ошийка. Для шашлику також підійде м'ясо, розташоване уздовж хребта на спині. Сало з нього найкраще повністю видалити. Із задньої частини туші вийде сухий і жорсткий шашлик, тому що м'ясо тут найпісніше.
Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Популярний шашлик з яловичини, але він виходить більш жорстким. Щоб цього уникнути, краще вибрати для страви вирізку або філейну частину.
За матеріалами domovyk.com

відпочинок на природі, провідна неділя, травневі свята, пікнік, свіже м'ясо, шашлик, м'ясо, споживач
Перелік безпечних місць для відпочинку в Дубенському районі

Літо — час відпочинку, релаксу і відновлення сил. Для жителів і гостей Дубенського району підготували перелік перевірених і безпечних місць для відпочинку біля води, де можна насолодитися теплими днями і відчути справжній комфорт.
переглядів: 54
Як убезпечити себе та близьких під негоди

Сезон літніх злив та гроз в Україні у розпалі, тому варто нагадати основні правила безпеки, які допоможуть уникнути нещасних випадків у період небезпечних погодних умов. Рятувальники просять громадян бути максимально обережними, зокрема під час грози, сильного вітру або злив.
переглядів: 95
Топ-5 найкращих IT-курсів для дітей в Україні

У світі, де цифровізація охоплює майже кожну сферу життя — від освіти до охорони здоров’я, від розваг до державного управління — інформаційні технології стають не просто актуальним напрямом, а стратегічною галуззю майбутнього.
переглядів: 48
Інноваційні підходи до внесення ЗЗР: безпечні рішення для аграріїв
Сучасне сільське господарство стикається з викликами, що вимагають інноваційних підходів для забезпечення стійкості та ефективності.
переглядів: 38
У поїзді Ковель — Київ, що проходить через Рівне, з'являться жіночі купе

З 25 липня 2025 року "Укрзалізниця" розширює перелік поїздів, у яких доступна послуга жіночих купе. Ця опція безпеки та комфорту тепер стане доступною і для пасажирок поїзда №98/97 Ковель — Київ, який є важливим маршрутом для жителів Рівненщини.
переглядів: 330