Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Хтось панічно починає розморожувати міцний, мов граніт, шматок м'яса під струменем гарячої води, хтось кладе пакет з монолітом курячого фаршу у миску з холодною водою...
Більш прогресивні господині вирішують проблему за допомогою мікрохвильовки: поклала м'ясо чи рибу у тарілку, тарілку – у СВЧ, запрограмували, ввімкнули – і треба чекати не менше 20 хвилин (залежно від товщини шматка). Щоправда, можна переплутати кнопочки і замість правильно розмороженого стейка отримати щось напівльодяне, напівварене.
Як почистити 1 кг молодої картоплі за 60 секунд? + ВІДЕО
Я теж часто не дотримуюсь головного правила розмороження, завдяки якому м'ясо чи риба «не течуть» і залишаються соковитими. Коли треба терміново нагодувати домашніх, кладу на сковорідку не повністю розморожені порційні шматки м'яса чи курки.
Для цього годяться заздалегідь нарізані товщиною 1 см і заморожені на піддонах стейки, відбивні, 350-500-г порції для піджарки, гуляшу, плову, беф-строганов.
Правда, з рибою для смаження так не хуліганю. Їй обов’язково треба повністю розморозитись!
А от фарш я давно ділю на порції по 250-300 г, кидаю в його в чистий поліетиленовий пакет, формую «млинець» товщиною не більше 1 см, кладу на плоский піддон, герметично упаковую і відправляю в морозилку. А коли треба використати, фарш у герметичній упаковці буквально за 10 хвилин розморожую у мисці з теплою водою.

Цікавий спосіб заморозити власноруч приготовлений фарш, щоб потім швидко приготувати телячу або курячу парову котлетку для дитини. Фото з ВКонтакте
Днями побачила в інтернеті ще один супершвидкий спосіб розморозити м'ясо та навіть рибу. Його пропонують китайці, які знають толк у приготуванні свинини. На тайваньському кабельному каналі CTi показали, як за 10 хвилин правильно розморозити стейк.
Для цього потрібні: дві металеві каструлі чи миски (наприклад, з нержавіючої сталі, але, думаю, підуть і алюмінієві, і емальовані). Одну каструлю кладуть догори дном. На неї – заморожений шматок м'яса чи рибний стейк в упаковці. Звершу ставлять іншу каструлю, а яку наливають гарячу воду з-під крана. Або з чайника. Решта – фізика, тобто спрацьовує гарна теплопровідність металу. Минає 10 хвилин. Все, можна смажити!

Український комік, родом з Рівненщини, розповів як схуд на 54 кілограми

Відомий український комік Володимир Жогло, який родом з Млинова, поділився вражаючою історією власного схуднення.
переглядів: 15
Рівнян попереджають про новий вид шахрайства

Поліція Рівненщини розповідає про вид шахрайства, коли постраждалим рекомендують нібито "покращити свій мобільний зв'язок".
переглядів: 75
Як військовим оформити заповіт і довіреність без нотаріуса

В умовах воєнного стану військові не завжди мають змогу звернутися до нотаріуса. У таких випадках Закон дозволяє посвідчувати правочини в особливому порядку.
переглядів: 80
Командир взводу «Да Вінчі» Іван Швая: шлях добровольців та уроки війни

У цьому інтерв’ю командир взводу Іван Швая розповість про бойовий шлях батальйону, особливості добровольчого руху, виклики війни та те, як українські воїни формують майбутнє країни на полі бою. Це історія мужності, братерства та незламної віри в перемогу.
переглядів: 217
"Життя на рівні, я їду в Рівне" - відомий прозаїк та поет написав вірш про наше місто

Василь Зима знаний не тільки як телеведучий, але також як поет та прозаїк.
переглядів: 236