Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Хтось панічно починає розморожувати міцний, мов граніт, шматок м'яса під струменем гарячої води, хтось кладе пакет з монолітом курячого фаршу у миску з холодною водою...
Більш прогресивні господині вирішують проблему за допомогою мікрохвильовки: поклала м'ясо чи рибу у тарілку, тарілку – у СВЧ, запрограмували, ввімкнули – і треба чекати не менше 20 хвилин (залежно від товщини шматка). Щоправда, можна переплутати кнопочки і замість правильно розмороженого стейка отримати щось напівльодяне, напівварене.
Як почистити 1 кг молодої картоплі за 60 секунд? + ВІДЕО
Я теж часто не дотримуюсь головного правила розмороження, завдяки якому м'ясо чи риба «не течуть» і залишаються соковитими. Коли треба терміново нагодувати домашніх, кладу на сковорідку не повністю розморожені порційні шматки м'яса чи курки.
Для цього годяться заздалегідь нарізані товщиною 1 см і заморожені на піддонах стейки, відбивні, 350-500-г порції для піджарки, гуляшу, плову, беф-строганов.
Правда, з рибою для смаження так не хуліганю. Їй обов’язково треба повністю розморозитись!
А от фарш я давно ділю на порції по 250-300 г, кидаю в його в чистий поліетиленовий пакет, формую «млинець» товщиною не більше 1 см, кладу на плоский піддон, герметично упаковую і відправляю в морозилку. А коли треба використати, фарш у герметичній упаковці буквально за 10 хвилин розморожую у мисці з теплою водою.
![](https://ogo.ua/images/articles/1567/big/1405243227.jpg)
Цікавий спосіб заморозити власноруч приготовлений фарш, щоб потім швидко приготувати телячу або курячу парову котлетку для дитини. Фото з ВКонтакте
Днями побачила в інтернеті ще один супершвидкий спосіб розморозити м'ясо та навіть рибу. Його пропонують китайці, які знають толк у приготуванні свинини. На тайваньському кабельному каналі CTi показали, як за 10 хвилин правильно розморозити стейк.
Для цього потрібні: дві металеві каструлі чи миски (наприклад, з нержавіючої сталі, але, думаю, підуть і алюмінієві, і емальовані). Одну каструлю кладуть догори дном. На неї – заморожений шматок м'яса чи рибний стейк в упаковці. Звершу ставлять іншу каструлю, а яку наливають гарячу воду з-під крана. Або з чайника. Решта – фізика, тобто спрацьовує гарна теплопровідність металу. Минає 10 хвилин. Все, можна смажити!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 169
Молитва до Богородиці під час війни
![](/images/articles/2/small/1584544043.jpg)
У тяжкі часи якнайкраще допомагає щира молитва до Бога, який обов'язково почує і допоможе. Також можна звернути свої молитви до Пресвятої Богородиці.
переглядів: 148
Як зрозуміти, що дитина бреше
![](/images/articles/2/small/1739724123.jpg)
Усі діти час від часу фантазують або намагаються видати бажане за дійсне. Втім, як відрізнити безневинні вигадки від свідомого обману?
переглядів: 332
Спершу розбудовував Україну, а тепер захищає
![](/images/articles/2/small/1739723125.jpg)
Мешканець Рівненщини будував котеджі, створював затишок для людей. Зараз розбудовує щит для країни, що тримається на мужності таких, як він. Рівнянин Михайло на позивний "Борода" - уже рік служить в 60 Окремому Батальйоні Сил ТрО - «Поліські Вовки» 104 бригада тероборони ЗСУ Рівненщина.
переглядів: 208
Захисник з Рівненщини розповів, як збив ворожий літак
![](/images/articles/2/small/1739028693.jpg)
Військовослужбовець ЗСУ родом із Дубенщини, 27-річний Павло на позивний «Шершень» – будівельник у минулому.
переглядів: 266