Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Хтось панічно починає розморожувати міцний, мов граніт, шматок м'яса під струменем гарячої води, хтось кладе пакет з монолітом курячого фаршу у миску з холодною водою...
Більш прогресивні господині вирішують проблему за допомогою мікрохвильовки: поклала м'ясо чи рибу у тарілку, тарілку – у СВЧ, запрограмували, ввімкнули – і треба чекати не менше 20 хвилин (залежно від товщини шматка). Щоправда, можна переплутати кнопочки і замість правильно розмороженого стейка отримати щось напівльодяне, напівварене.
Як почистити 1 кг молодої картоплі за 60 секунд? + ВІДЕО
Я теж часто не дотримуюсь головного правила розмороження, завдяки якому м'ясо чи риба «не течуть» і залишаються соковитими. Коли треба терміново нагодувати домашніх, кладу на сковорідку не повністю розморожені порційні шматки м'яса чи курки.
Для цього годяться заздалегідь нарізані товщиною 1 см і заморожені на піддонах стейки, відбивні, 350-500-г порції для піджарки, гуляшу, плову, беф-строганов.
Правда, з рибою для смаження так не хуліганю. Їй обов’язково треба повністю розморозитись!
А от фарш я давно ділю на порції по 250-300 г, кидаю в його в чистий поліетиленовий пакет, формую «млинець» товщиною не більше 1 см, кладу на плоский піддон, герметично упаковую і відправляю в морозилку. А коли треба використати, фарш у герметичній упаковці буквально за 10 хвилин розморожую у мисці з теплою водою.
Цікавий спосіб заморозити власноруч приготовлений фарш, щоб потім швидко приготувати телячу або курячу парову котлетку для дитини. Фото з ВКонтакте
Днями побачила в інтернеті ще один супершвидкий спосіб розморозити м'ясо та навіть рибу. Його пропонують китайці, які знають толк у приготуванні свинини. На тайваньському кабельному каналі CTi показали, як за 10 хвилин правильно розморозити стейк.
Для цього потрібні: дві металеві каструлі чи миски (наприклад, з нержавіючої сталі, але, думаю, підуть і алюмінієві, і емальовані). Одну каструлю кладуть догори дном. На неї – заморожений шматок м'яса чи рибний стейк в упаковці. Звершу ставлять іншу каструлю, а яку наливають гарячу воду з-під крана. Або з чайника. Решта – фізика, тобто спрацьовує гарна теплопровідність металу. Минає 10 хвилин. Все, можна смажити!
Як уникнути небезпеки переохолодження та зберегти здоров’я взимку
У зимовий період зростає ризик переохолодження та обмороження, які становлять серйозну загрозу здоров’ю і життю.
переглядів: 12
У Львові врятували маленьку мешканку Рівненщини із рідкісним діагнозом
Спеціалісти Дитячої лікарні Святого Миколая, що входить до складу Першого медобʼєднання Львова, успішно провели складну операцію з порятунку дівчинки з рідкісним діагнозом, який зустрічається лише в одного новонародженого на 25 тисяч.
переглядів: 63
Халк боронить Україну
Навчався на дизайнера одягу, а ставши на захист України є старшим навідником мінометної батареї в 104 бригада тероборони ЗСУ Рівненщина. У травні минулого року Ілля на позивний «Халк» підписав контракт до лав ЗСУ. На навчанні у Гурбах отримав свій позивний.
переглядів: 114
У Рівному попрощаються із різдвяно-новорічними святами лекцією
У місті продовжується цикл пізнавальних лекцій Світлани Олійник. На прощання з новорічно-різдвянмми святами відбудеться лекція "Різдвяне привітання від М.А. Шарпантьє і Й.С. Баха".
переглядів: 140
Як почати робити зарядку
Зробити ранкову зарядку — це ефективний спосіб зарядитися енергією та позитивним настроєм на весь день.
переглядів: 479