Ми у Facebook
01.06.2017, 13:00

Раїса Недашківська перевтілювалася в різні образи перед студентами Острозької академії

До Національного університету “Острозька академія” 30 травня завітала відома акторка театру і кіно, громадський діяч, Народна артистка України Раїса Недашківська.
Раїса Недашківська — знакова українська актриса, удостоєна високих нагород, зокрема є повним кавалером ордена Княгині Ольги. У репертуарі Раїси Недашківської — десятки ролей. Надзвичайну популярність вона отримала завдяки ролі Мавки в “Лісовій пісні” Лесі Українки і Катерини Білокур у фільмі “Буйна”. Також актриса виконала чудові ролі у фільмах “Царева наречена”, “Помилка Оноре де Бальзака”, “Комісар”, “Народжена революцією” тощо.

Острозька академія співпрацюватиме із Державним східноєвропейським університетом у Перемишлі



На сцені київського Молодого театру Раїса Недашківська свого часу збирала аншлаги у легендарних спектаклях “Канте Хондо” і “Сірано де Бержерак”. За твердженням кінокритиків, із такими зовнішністю і талантом, як у Раїси Недашківської, можна зробити зоряну кар’єру в Голлівуді. Надзвичайний талант у неї ще помітили, коли майбутня актриса, навчаючись у 87-й київській середній школі, відвідувала хореографічну майстерню. Потім Раїсу Недашківську доля звела із кінорежисером Віктором Івченком, який відразу у ній побачив Мавку із поеми “Лісова пісня”, що готувалася до екранізації. Ця роль для Раїси Недашківської стала знаковою. Зараз у Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва у моновиставі “Лісова пісня” актриса грає всіх персонажів п’єси. До речі, фрагмент цієї постановки вона зіграла й перед студентами Острозької академії.



Де рівняни можуть помилуватися цвітом сакури (+ФОТО)

- Кожного разу я з радістю граю цей твір. Леся Українка написала шедевр. На мою думку, це найкраща світова п'єса, адже вона відобразила видимий і невидимий світи, передала неповторність природи, яка нас оточує, — зауважила Раїса Недашківська




Також Раїса Недашківська прочитала студентам “Плач Ярославни” на древньослов'янській мові, балади Шевченка, поезію Ліни Костенко і розповіла про свій творчий шлях.



- Для мене це катарсична зустріч. Уривки моновитав, які запропонувала пані Раїса, її миттєві перевтілення, глибока філософія розуміння текстів Лесі Українки, Тараса Шевченка, Ліни Костенко, автентичне розкриття себе в них, дуже вразило і викликало таку динаміку емоцій, що моя душа згідно ознак катарсису справді очистилась від негативних думок та зарядилась енергією до нових творчих задумів”, — поділилася враженнями доцент кафедри психології та педагогіки Острозької академії, керівник сертифікатної програми “Мистецтво самопрезентації, режисер низки студентсько-викладацьких театральних постановок Галина Гандзілевська.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами