Ми у Facebook
24.06.2017, 17:04

Як безпечно видалити кліща

Прогулянки та пікніки на природі можуть мати неприємні наслідки. На невисокій рослинності, можуть осідати небезпечні паразити - кліщі. Вони не просто смокчуть кров, а й переносять збудників хвороб, тому є особливо небезпечними. Як видалити безпечно цього жучка зі шкіри, розповімо далі.
1.Кліщ "вкручується" в шкіру за годинниковою стрілкою. Тому, щоб витягти кліща, потрібно викрутити його проти годинникової стрілки. Для цього слід вхопитися за найближчу до тіла частину кліща і почати крутити проти годинникової стрілки. Можна це робити як пальцями, так і за допомогою пінцета. Не рідко використовують просту нитку, довжиною 10 см, коли обхоплюють нею тільце комахи і теж починають крутити, тримаючи її двома руками з різних сторін. Даний спосіб використовується часто і завжди дає чудовий результат.

Рівняни, остерігайтесь кліщів

2.Припікання кліща. Відчувши сильний нагрів, кліщ намагається швидко вилізти зі шкіри. Для цього можна використовувати сірник, яка тільки що горіла. Або використовувати лупу, направивши на кліща промінь світла. У момент припікання кліщ швидко вилазить зі шкіри — тому може залишити частинки себе в вас.

3. Соняшникова олія.
Цей засіб використовується, щоб кліщ задихнувся без повітря. Для цього кліща і шкіру навколо, змащують соняшниковою олією. Через якийсь час кліщ почне вилизати, зазвичай для цього потрібно не більше 20 хвилин.

Поради від рівненських рятувальників: як вберегтися від кліщів

Якщо кліщ розірвався або залишились його останки у вашій шкірі, то їх можна витягнути, використовуючи пінцет, або обробити ранку розчином йоду. Зазвичай якщо і залишається, то це лише головка кліща, тому її обов'язково потрібно видалити, або нейтралізувати.





На правах реклами