Ми у Facebook
17.10.2017, 08:40

В сім'ї з Рівненщини поповнення - народилась вісімнадцята дитина

У родині Ковалевичів із села Глинне Рокитнівського району народилася донька Настя.
Батькам Петру Івановичу – 47, Світлані Степанівні – 43 роки.Пара побралася 26 літ тому й відтоді нажила ось таке рясне багатство діток – 11 доньок і 7 синів. Старші четверо вже мають свої сім’ї, живуть окремо і подарували батькам 11 онуків.

Ковалевичі також із багатодітних сімей. У Петровій родині – 14 братів та сестер, у Світланиній – семеро.

П’ятеро дітей, кури, вівці і коза, як рецепт щастя сім’ї Мокабі

Живе сімейство у своєму будинку, зведеному двадцять років тому. Він має площу сім метрів на вісім, тож давно став тісним. Родина потребує розширення житла й надіється на людську поміч. Як і на поміч від держави, бо соціальну допомогу Ковалевичам виплачують не в повному розмірі. Причина – глава родини безробітний. Раніше він, аби утримувати сім’ю, їздив на заробітки. Однак через підірване здоров’я змушений полишити цей важкий фізичний труд.

Ковалевичі щорічно, крім вирощування продуктів на городі, збирають чорниці та журавлину. І в довколишніх лісах, і в Білорусі. Їдуть на заготівлю власним стареньким бусом.

Дитячі садочки благополучних країн: шок чи приклад для наслідування

У Глинному Ковалевичі не єдині, хто має більше десяти дітей. Так, у двох інших подружжів – по 15 синів та доньок. А загалом багатодітних сімей у селі понад дві з половиною сотні, а це кожна третя.

Рівне: діти з багатодітних сімей можуть отримати свої посвідчення

Серед сільчан популярне повір’я, пов’язане з місцевим Юзефинським дубом, його ще називають дубом князя Ігоря. Дереву 1350 років, і воно занесене у Книгу рекордів України як найстаріше в Україні. У народі його вважають символом великої родини, древом плодючості. За традицією хлопчикам і дівчаткам кладуть до колиски його листочки, які, як вірять, дарують здоров’я. А доторкнувшись до його крони, вимолюють діток і продовження роду.

На Рівненщину з Донеччини переїхала сім'я з 11 дітьми

До речі, декілька років тому найбільш багатодітною матір’ю країни стала Леонора Намені, мешканка села Остриця Чернівецької області. До Книги рекордів України вона потрапила, народивши 21-у дитину.

Автор: Сергій НОВАК

Джерело: http://visnyk.lutsk.ua/news/ukraine/regions/rivne/31627/





На правах реклами