Ми у Facebook
09.11.2017, 18:40

Рівнянка Котовська стала п’ятою на марафонській дистанції в Китаї

Ольга Котовська вирішила спробувати цього року свої сили в Китаї. За її словами вибір Ханджоу був зроблений через оптимальні терміни проведення і високий рівень змагань. Попередні фінішні результати здалися Ользі цілком конкурентними, і КНР стала для неї новою країною, в якій давно мріяла побувати.
Китайський шосейний біг з року в рік переживає бум, все більше в календарі стартів рівня bronze label IAAF і вище, все більші фінансові можливості організаторів, що в свою чергу сприяє підвищеній зацікавленості до стартів в піднебесній з боку професійних атлетів. Минулими вихідними був даний старт одного з трьох найстарших марафонів Китаю – Міжнародному Марафону Ханджоу, який проводиться в першу неділю листопада з 1987 року.

«Перші мої емоції після марафону – розчарування, коли побачила табло з результатом і лише 5-те підсумкове місце. Пізніше заспокоювала себе, адже все ж наче склалось не погано і показала результат на який була готова. По ходу дистанції на 38-му кілометрі бігла на 8-й позиції, а 5-те місце вирвала буквально на останніх метрах, мабуть це мій найшвидший фініш за всю кар’єру, ще жодного разу так швидко не набігала.

Авжеж, конкуренція була висока, Китай міцно взявся за популяризацію змагань найвищого рівня, лише з Африки було запрошено 12 елітних спортсменок, це багато. А з європейок я була одна. Організатори сказали, що гарним результатам сприяла погода, було не жарко і достатньо комфортно. Єдиний мінус – це час старту, 7:30 в Ханджоу це пів на другу ночі в Україні, тож важко було перелаштуватися на інших часовий пояс, вночі погано спала, прокидалась важко.

Траса зовсім не з легких, тут були і підйоми, і тунелі, і мости, тож доводилося попрацювати.


МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянку Котовську визнали кращою легкоатлеткою України в грудні 2016

Рівнянка Котовська встановила рекорд італійської траси в напівмарафоні

Думки після марафону були двоякі. Що це? Дивний збіг обставин чи межа моїх можливостей на даний час? На початку квітня в корейському Дегу фінішувала 5-ю з часом 2:30:18, тепер китайський Ханджоу і знову 5-те місце з результатом 2:30:20. Результати однакові! Але ж це не п’ятірка і не десятка, це ж цілий марафон!

Зараз думки лише про відпочинок, за місяць ще планую зробити 1-2 старти, далі я не загадую.

Щодо Китаю трохи розчарована, шумно на вулицях і дуже дуже багато людей навколо. Кухня також не моя – занадто гостра. Але організатори приймали мене дуже гарно, тут нарікань немає!» - поділилася своїми враженнями легкоатлетка з журналістами www.gathletics.com.ua.


Розкладка Ольги по дистанції в таблиці:



Цього сезону Ольга має досить високі результати. Так, на півмарафонській дистанції в Білій Церкві Ольга показала 1:12:46, що дозволяє їй посідати другу позицію в українському рейтингу, поступаючись лише Юлії Шматенко. На марафонській дистанції Ольга також має другу позицію в рейтингу, пропустивши вперед лише тріумфаторку Дублінського марафону Наталію Легонькову, яка показала 2:28:58. Нагадаємо, що Ольга була найшвидшою українкою на Олімпійських Іграх в Ріо-2016.





На правах реклами