Ми у Facebook
06.01.2018, 12:00

Екстра-ліга. 16 тур. МФК «Кардинал-Рівне» - «Епіцентр К Авангард». [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

В останньому матчі 16 туру української Екстра-ліги зустрінуться МФК «Кардинал-Рівне» та «Епіцентр К Авангард» із Одеси. Це буде не тільки завершення туру, а і подарунок рівненським вболівальникам на Різдво. Хоча, можливо, це буде і подарунок для одеситів.
Тим більше, зважаючи на те, що у Херсоні прямий конкурент підопічних Кирила Красія – «Ураган» - поступився «Продексіму» і серйозно погіршив свої шанси потрапити до наступного етапу змагань.

У принципі, розклад у цій грі простий. «Кардинали» вже фактично у плей-оф, а от їх опонентам ще треба поборотися за останню путівку в «постсезонку». Тому, мотивації у гостей має бути більше. Але у той же час рівняни зовсім не проти розпочати 2018 рік з домашньої перемоги.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса)
6 січня 2018 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00.
Арбітри: Р. Лутій (Київ), Б. Кіндій (Розділ), В. Дзюра (Рівне)
Хронометрист: В. Самков (Рівне)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.)





МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У МФК «Кардинал-Рівне» з’явися новий титульний спонсор

МФК «Кардинал-Рівне» у гостях обіграв франківський «Ураган»

Тим часом, 4-5 січня у чемпіонаті України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга» був зіграний 16 тур. Пропонуємо Вашій увазі його результати.

Хмельницький «Сокіл» їхав до Львова у якості лідера регулярного чемпіонату. І підопічним Романа Ковальчика було важливо зберегти цей статус, адже на п’ятки наступали «ХІТ» та «Титан». Але початок поєдинку проти «Енергії» для «соколят», відверто кажучи, не задався. Вже на 6-й хвилині підопічні Романа Ковальчика програвали 0:2. Щоправда, через кілька миттєвостей Артур Подлюк відквитав один м’яч, але як не старались подоляни, та забити вдруге у ворота «зелено-білих» їм не вдавалося. На щастя для гостей, чинні віце-чемпіони України теж не могли відновити статус-кво, тому по такій грі у «малинових» ще була надія на те, що гру вдасться переламати.

Але ця надія почала згасати у середині другого тайму, коли Олег Легендзевич оформив дубль та зробив рахунок 3:1 на користь «Енергії». І після цього львівська команда почала феєрити. За короткий термін підопічні Валерія Легчанова довели рахунок до розгромного. Єдине, що змогли зробити хмельниччани – відквитали ще один м’яч. Але у підсумку «Енергія» все-таки здобула перемогу, а «Сокіл», як виявилося пізніше, втратив поточне лідерство у чемпіонаті.

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 6:2
Голи: Танський (3), Легендзевич (6, 30), Кузь (34 – з 6-метрового), Радевич (35), Федюк (37) – Подлюк (7), Чех (38)

Попередження: Писько (19), Ковальчук (35)

Як і передбачав головний тренер «Урагану» Максим Павленко, для його команди поєдинок у Херсоні мав стати черговим іспитом. І так, в принципі, і сталось. Гості наче і непогано почали, однак усі карти їм сплутав гол від Євгена Ланка. Цей пропущений м’яч змушував драконів більше йти вперед, аби швидше відігратись. Проте, «мельники» до цього були готові і застосовували високий пресинг. І ця тактика іноді давала свої плоди, адже «ураганівці» не так швидко переходили з оборони до атаки і, відповідно, не одразу шукали шпарини в обороні «Продексіму». І на 15-й хвилині прикарпатцям таки вдалося зрівняти рахунок у матчі. Можливо, гол Ігоря Корсуна був у чомусь і несподіваним, проте він суттєво додав інтриги. А ще більше її додав Богдан Свірідов, який наприкінці першого тайму не змін переграти Євгена Іваняка з 10-метрової позначки, чим позбавив «Продексім» можливості піти на перерву, ведучі у рахунку.

Другу 20-хвилинку, перш за все, варто запам’ятати через те, що активніше почав грати «Ураган». Підопічні Максима Павленка стали грати трохи швидше і цікавіше. Здавалось, що такими темпами справа може дійти до голу у ворота Савенка, який у другому таймі захищав «останній рубіж» «Продексіму». Проте, цього не сталось. Згодом Савенко почав підключатись до атак херсонців у якості п’ятого, і підопічні Жоао Карлоса Барбози отримали додаткову опцію, до якої гравці «Урагану», вочевидь, не були готові, враховуючи нічийний рахунок на табло спорткомплексу ХВУФК.

«Ендшпіль» цього матчу виявився над драматичним. Спочатку Свірідов, намагаючись виправити свою помилку, сфолив проти Зварича. Це порушення було розцінене як позбавлення суперника очевидної гольової можливості, тому 14-й номер «Продексіму» отримав пряму червону картку. Херсонцям вдалося вистояти дві хвилини у меншості (хоча, заради справедливості, варто відзначити, що гравці «Урагану» самі винні в тому, що не змогли розіграти зайвого – моменти для цього в них були). А після того вони, натхненні своїм спортивним подвигом, спробували перейти у контрнаступ. І в результаті розв’язка настала на останніх секундах матчу, коли Ланко відважився на сольний прохід, який завершив результативним ударом по воротах Іваняка – 2:1 за 4 секунди до фінальної сирени, і «Продексім» вже вкотре здобуває вольову перемогу.

«Продексім» (Херсон) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:1
Голи: Ланко (6, 40) – Корсун (15)
Попередження: Ципун (4) – Іваняк (20)
Вилучення: Свірідов (37)
На 20-й хвилині Свірідов («Продексім») не реалізував 10-метровий.

Виходячи на паркет спорткомплексу ЦСК ЗСУ, «ХІТ» та «Титан» вже знали результат матчу у Львові, де «Сокіл» програв «Енергії». І це означало, і «кабельники», і «титани» будуть робити все для того, щоб скористатися таким новорічним «подарунком» від «соколят» і посісти поточне перше місце. Тому, майже з перших хвилин було зрозуміло, що від цього поєдинку слід чекати багато боротьби. Так, в принципі, і сталось. Перший гол у цьому матчі, який забив Максим Літвінов, мав би означати, що «ХІТ» надалі володітиме ініціативою, і «Титан» буде змушений грати другим номером. Але гості показали характер і чинили гідний опір киянам. Більше того – їм вдалося зрівняти рахунок після класного дальнього удару Боргуна. Однак, дуже скоро підопічні Олега Лук’яненка знову вийшли вперед завдяки точному удару свого капітана – Ігоря Борсука. Проте, ця мінімальна перевага «ХІТа» могла би і не протриматися довго, якби обидві команди скористалися іншими своїми нагодами. Про що свідчить бодай би той факт, що і «ХІТ», і «Титан» мали можливість змінити рахунок після 10-метрових ударів, однак результат на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ залишився незмінним.

А от у другому таймі боротьби наче і не побільшало, проте це створювало зайве напруження, адже обом командам хотілось перемогти та очолити турнірну таблицю. Перш за все, в цій ситуації складніше було «Титану», адже йому треба було відіграватись. Однак, тут же варто зазначити, що і «ХІТу» було складно, адже через дискваліфікації та ушкодження цей матч пропускали одразу три провідних гравці: Журба, Школьний та Корнійчук. І це, мабуть, далося взнаки після екватору другої 20-хвилинки. Саме тоді «титанам» вдалося переламати хід гри на свою користь. Спочатку Анатолій Мілінькій зрівняв рахунок, а за кілька хвилин покровці вийшли вперед «завдяки» автоголу Дмитра Медвідя. Щоправда, підопічні Олега Лук’яненка могли тут же зрівняти рахунок, але Олександр Колесников не забив дабл-пенальті. Після того кияни спробували врятувати гру вп’ятьох, але і тут їм не пощастило. Таким чином, «Титан» зміг здобути важку виїзну перемогу та очолив турнірну таблицю.

«ХІТ» (Київ) – «Титан» (Покровське) – 2:3
Голи: Літвінов (8), І. Борсук (17) – Боргун (16), Мілінькій (33), Медвідь (35 – автогол)
Попередження: А. Борсук (8), Колесников (40) – Грицовець (16), Кожемяка (33)
На 19-й хвилині Тменов («ХІТ») не реалізував 10-метровий.
На 19-й хвилині Грицовець («Титан») не реалізував 10-метровий.
На 36-й хвилині Колесников («ХІТ») не реалізував 10-метровий.








На правах реклами