Ми у Facebook
29.01.2018, 09:20

Мешканці Рівненщини вшановують подвиг Героїв Крут

29 січня виповнюється 100 років битві під Крутами.
З цієї нагоди в області проводитиметься низка заходів.

Зокрема, 29 січня з 12.00 на платформі залізничного вокзалу м.Рівне відбудеться загальнонаціональний флеш-моб, де військовий духовий оркестр ОК «Захід» виконає марш «Героям Крут».

У центрі Рівного на честь загиблих під Крутами запалять свічки

О 14.00 для рівненських старшокласників у міському будинку культури пройде пам’ятний захід «Вони загинули, щоб ми перемогли», після чого відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну». (майдан Магдебурзького Права).

Того ж дня, о 16.00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї запрацює виставка «Портрети добровольців на війні».

Рівняни зможуть побачити виставку, присвячену Героям Крут

Упродовж січня в обласному архіві експонуватиметься виставка документів, присвячена вшануванню пам’яті героїв-юнаків. (вул. Кавказька, 8, корпус №2).

Також в обласній науковій бібліотеці можна буде побачити експозицію «Пам’ятаємо Героїв Крут». А в обласній бібліотеці для молоді – «Крути – трагедія та гордість України» та «Крути – мужність та біль України».

Тематичні заходи з нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами відбудуться і в районах області. Це, патріотичні концерти, мистецькі заходи, вечори пам’яті, заняття з військової підготовки та інші. У навчальних закладах краю - уроки на тему: «Героїзм юних українців в обороні Батьківщини. 1918. Крути».

Нагадаємо, у 1918 році на залізничній платформі в Крутах, за 130 км від Києва, українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ